Taka uwaga ogólna - ulica od Drewny do granicy dzielnicy Wilanów to Korbońskiego. Od skarpy do Relaksowej - Rosnowskiego. Nowokabacka była nazwą roboczą. Oficjalne nazwy są takie jak opisałem.
Artek_Bartek
Asfalt nie jest moim zdanie pofaldowany tylko po prostu głośny...
Jest problem ze ścieralną. Coś nie za bardzo wyszło w kierunku Kabat od Drewny do ronda.
Nie rozumiem czerwonego światła przy przejściu dla pieszych, ktore sie często świeci mimo, że nikt nie idzie..
Bat na "miszczów prostej z górki". Moim zdaniem bez sensu, że włączają się też światła dla pieszych. One powinni zadziałać tylko gdy pieszy wciśnie przycisk przy sygnalizacji. Czerwone światło mogłoby się zapalać tylko gdy ktoś jedzie z prędkością >60km/h. Tam są pętle indukcyjne i czujki, które można wykorzystać.
Nie rozumiem wyprofilowania ronda, ktore łączy z drogą z nikąd do nikąd...a jeszcze znaki je oznaczające sa niewidoczne
Co to znaczy wyprofilowania? Mój ulubiony rodzaj ronda - turbinowe. 3 wloty ronda działają a jeden zacznie gdy ktoś wybuduje kiedyś drogę. Pewnie prędzej niż później bo to się fajne działki zrobiły.
Nie rozumiem czemu ścieżka rowerowa jest po obu stronach tylko na części trasy.
Racja! W naszej gminie nie ma ścieżek asfaltowych po żadnej ze stron drogi i to się dopiero równość i sprawiedliwość nazywa
Mnie bardziej martwią rowerzyści jeżdżący jezdnią a nie ścieżką. Edukacja naszego społeczeństwa to truuudna sprawa.
I póki co dziwi mnie tylko, że większosc samochodow od strony Ursynowa skręca nie do nas tylko na Wilanow...
Poczekajmy do poniedziałku 8 stycznia. Zacznie działać szkoła amerykańska i wiele osób wróci z przedłużonych urlopów. Potem są ferie, więc tak naprawdę to od lutego ruch się jakoś ułoży. Do tego światła Drewny/ Przekorna nadal są nie przestawione. Kolejna sprawa to nadal wiele osób jedzie Gąsek. Nie bardzo rozumiem ten wybór bo tam jest nawierzchnia jak po bombardowaniu.
Do tego to nadal nie jest docelowy układ drogowy po stronie Ursynowa. Niestety ale II etap przebudowy Rosoła ma być zakończony jakoś w okolicy września.
Mario
Tylko przeraża mnie ilość wody w rowach i na polach po każdym deszczu.Kiedyś to wyleje.
Moim zdaniem powinien być zbiornik retencyjny na deszczówkę i normalna kanalizacja deszczowa. Jezdnie są dwie, szerokie, spadek na skarpie spory. Wody będzie tam bardzo dużo i podczas deszczy nawalanych będzie zbierać się szybko i przybierać gwałtownie.