maria
Pani Hesiu - Melu - odnośnie Hugonówki -tak, nie dzieje się nic.
Moje pytanie było retoryczne, bo wiem, że nic się nie dzieje.
Wiem, bo czytam to forum, jestem na bieżąco. Jednakże to forum odwiedza garstka ludzi, którym się chce szukać informacji, dodawać linki, dyskutować o sprawach naszej konstancińskiej społeczności. Wielu z tych dyskutantów zależy na tym, żeby coś zmienić, w tym ten nieszczęsny BIP. Czy to źle, że wolelibyśmy mieć taki BIP jak Lesznowola czy inny Milanówek? Może należałoby wykorzystać te pomysły, a nie okopać się na pozycjach i tkwić w ciągłej niemożności.
Czy może zamiast atakować Manię za to, że podaje przykłady tych lepszych, porównuje ile osób zajmuje się tym czy innym urzędowym tematem, proponuje swoją pomoc, należałoby się zastanowić i spróbować coś zmienić.
Czy dla osoby, która zajmuje się wprowadzaniem wiadomości do BIP będzie dużo różnicy w pracy, jeżeli do np.uchwały Rady w postaci pdf-u, doda czego ta uchwała dotyczy, żeby ktoś szukający konkretnego tematu nie musiał otwierać wszystkich 156 (
) uchwał.
Może należałoby przypomnieć innym urzędnikom gminnym, w jakiej formie należy przekazywać informacje do BIP? Może zamiast zamieszczać skan dokumentu, który nie jest dokumentem (bez daty, bez podpisu) lepiej podać informację o tym, że taki dokument powstał i co zawierał i przez kogo został podpisany?
Może należałoby zwrócić do autora tekst, który kompromituje nie tylko jego samego, ale również Urząd?
Pozdrawiam,
Hesia-Mela