W budżecie projektu, który jest realizowany, na promocję zabezpieczyłam 26 840 zł.
Z tego 1064 albo 1084 zł kosztowała tablica tymczasowa - tzw. informacyjna. Należy odjąć środki na tablicę pamiątkową po zakończeniu inwestycji - i resztę można spożytkować wg uznania. W studium wykonalności wymieniłam tylko minimalne obowiązkowe elementy, tj. koszt tablic i ew. artykułu w prasie. Dofinansowanie w projekcie dot. Parku wynosi 50,01 % wydatków kwalifikowalnych - więc resztę musiałaby dołożyć Gmina. A za te ok. 50 tys. razem można już coś zrobić. Ale prosze pytać nowego kierownika BFZ - bo nie wiem, czy były potem zmiany we wniosku o dofinansowanie - czy te wydatki na promocję zmniejszano lub przesuwano. Generalnie pula pieniędzy była przeznaczona na takie rzeczy.
Natomiast na same działania wyłącznie promocyjne w Regionalnym Programie pieniędzy nie było.
tu jest bardzo ciekawy konkurs:
[
www.eog.gov.pl]
"PROGRAM "Promowanie różnorodności kulturowej i artystycznej w ramach europejskiego dziedzictwa kulturowego" - Partnerstwo
Wymagane jest posiadanie co najmniej jednego Partnera pochodzącego z Państw - Darczyńców, czyli Norwegii, Liechtensteinu, Islandii, potwierdzone listem intencyjnym (lub umową partnerską), który stanowi jeden z załączników do wniosku aplikacyjnego.
poziom dofinansowania - do 90 %.
Obszary tematyczne, w ramach których można składać projekty:
edukacja artystyczna i kulturalna,
dziedzictwo kulturowe, w tym dziedzictwo materialne i niematerialne oraz literatura i archiwa,
muzyka i sztuki sceniczne,
sztuki plastyczne i wizualne.
maria
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-08-10 11:36 przez maria.