Grapa
Jak już chcecie na kierowcach zarobić do gminy to polukającie sobie monitoring z rond jak to ładnie się jedzie prosto z pasa do skrętu. Takich przypadków dziennie jest kilkanaście do kilkudziesięciu liczmy x15 dziennie każdemu SM niech da 100zł czyli 1500zł dziennie x 20dni roboczych bo w weekendy niech sobie odpoczną po całym tygodniu ciężkiej pracy to będzie 30k/zł x 12 miesięcy 360k darmowych pieniędzy.
A to szanowna Grapa , która to wie jakoby wszystko na temat niebezpiecznych zachowań na drodze , nie orientuje się , że SM nie ma uprawnień do wystawiania takich mandatów ? Czyli pierwsze pudlo.
A przy okazji proszę mi rozszyfrować , co to jest 360k darmowych pieniędzy ? Albo 360k/zł ?
Grapa
durnego 30 przy szpitalu jedzie 50 nie robi takiego niebezpieczeństwa jak Ci co jadą na rondzie z pasa do skrętu i potem wciskają się do środka ronda. Robiąc to zmuszają do hamowania auto jadące za nim a on stwarza zagrożenie bo może ktoś na niego jeszcze najechać i mamy typową polską kanapkę.
Test fotoradaru właśnie w tym miejscu na ul. Długiej przy szpitalu , wykazał dobitnie , ze tam predkość nie jest przekraczana o 20 km/h lecz o wiele, wiele wiecej. Wyniki testu są podane wcześniej w tym watku. Proponuje aby Grapa najpierw sie z nimi zapoznała a potem pisała bzdury.
30 km/h w miejscu gdzie jest szpital , niepełnosprawne dzieci przyjeżdżajace na rehabilitacje lub leczenie bardzo często przechodzą przez jezdnię , gdzie jest przystanek autobusowy to ograniczenie według mnie słuszne. Kierowca znak widzi z takim wyprzedzeniem , że jadąc wcześniej z dozwolona prędkością 50 km/h (teren zabudowany) może absolutnie do 30 km/h zwolnić. Owszem może go z tyłu najechać idiota , który akurat porusza się np. 100 km/h/ A właśnie aby takich kierowców kretynów wyeliminować , potrzebne są fotoradary i dotkliwe mandaty. Bo nic tak nie przemawia durniom do pustych łepetyn , jak dotkliwa kara finansowa.
Grapa
Wy chcecie stawiać fotoradary jak oznakowanie poziome w KJ kuleje.
Co ma piernik do wiatraka ? I do tego zapadajÄ…ce siÄ™ studzienki. Pewnie fotoradary sa temu winne ?
Grapa
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła, to brak wyobraźni zabija.
No genialne !!! Bo ja do tej pory byłem przekonany , że sabija nadmiernie rozpędzony samochód lub motor z kierowcą pozbawionym krzty rozumu.
Grapa
Jeżeli chodzi o sprawy bezpieczeństwa na drodze, wiem dużo więcej od większości osób wypowiadających się w tym wątku i wiem co mówię!
Czyżby ? Nastepnym razem radzę mówić co się wie a nie wiedzieć co sie mówi .
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-07-13 15:22 przez harmattan.