harmattan
Po pierwsze -nie policja a GITD, po drugie-jesli nawet te cztery fotoradary pojawią się w Konstancinie-Jeziornie to i tak nie ogarną wszystkich newralgicznych miejsc.
A ul. Borowa , Warecka , Pułaskiego i Piłsudskiego ?
I może to nie jest najistotniejsze ale mandaty wystawione przez GITD nie zasilaja kasy gminnej.
Chyba to miało być trochę inaczej
Po pierwsze -nie policja a GITD, po drugie-jesli nawet te cztery fotoradary pojawią się w Konstancinie-Jeziornie to i tak nie zasilą one kasy gminnej.
A ul. Borowa , Warecka , Pułaskiego i Piłsudskiego ?
I może to nie jest najistotniejsze ale fotoradary wystawione przez GITD nie poprawią bezpieczeństwa.
Dajcie spokój już tej SM, przecież każdy tutaj tak ciśnie ich bo sam by chciał mieć taką ciepłą posadkę. Jeszcze jakby była emerytka po 15latach to już wógóle byście ich tu przeklinali.
Jak już chcecie na kierowcach zarobić do gminy to polukającie sobie monitoring z rond jak to ładnie się jedzie prosto z pasa do skrętu. Takich przypadków dziennie jest kilkanaście do kilkudziesięciu liczmy x15 dziennie każdemu SM niech da 100zł czyli 1500zł dziennie x 20dni roboczych bo w weekendy niech sobie odpoczną po całym tygodniu ciężkiej pracy to będzie 30k/zł x 12 miesięcy 360k darmowych pieniędzy. Darmowych bo tylko debile cwaniakują na drodze, ten kto jedzie czasem za szybko, lub zamiast durnego 30 przy szpitalu jedzie 50 nie robi takiego niebezpieczeństwa jak Ci co jadą na rondzie z pasa do skrętu i potem wciskają się do środka ronda. Robiąc to zmuszają do hamowania auto jadące za nim a on stwarza zagrożenie bo może ktoś na niego jeszcze najechać i mamy typową polską kanapkę.
Jeżeli ktoś nadal uważa, że przekorczenie o 20km czy tam 30, bo takie są najczęstsze u nas w Konst. jest gorsze niż te debilizmy wyprawiane na rondach no to już kompletnie musi mu język podpowiadać odwrotnie do rozumu, że tu nie chodzi o pieniędze!!
Pamiętaj, że nigdy nie wiesz dlaczego ktoś na drodze jedzie od Ciebie szybciej, może być to człowiek któremu się spieszy bo tak lubi a może być to ktoś komu rodzi żona albo ma problem w domu.
Dlatego niech Konstancin pozostanie przyjazny dla ludzi, jeżeli już chcecie polować na kierowców to polujcie na głupotę a nie na prędkość.
Prędkość jeszcze nikogo nie zabiła, to brak wyobraźni zabija.
Kiedyś jak jeszcze nie była przebudowana droga apelowałem o znak LED Stop przy Cliwii i znak STOP na asfalcie. Myśliscie, że co odniosło to jakiś skutek?
Co miesiąc groźny wypadek bo skrzyżowanie dobrze było oznakowane tylko dla miejscowych. Co prawda rozsądek mówi, że jeżeli nie wiesz czy to równorzędne czy nie to się zatrzymaj ale nie można każdemu na drodze ufać, że jest tak samo rozsądny jak Ty!.
Jeżeli chodzi o sprawy bezpieczeństwa na drodze, wiem dużo więcej od większości osób wypowiadających się w tym wątku i wiem co mówię!
Osoby wypowiadające się z typową arogancją
FOTORADAR musi być i już! Nikt już nie będzie jechał 70 na 50 są dla mnie niepoważne.
Wy chcecie stawiać fotoradary jak oznakowanie poziome w KJ kuleje. Powiedzcie mi po co na jeziornie przed rondem zablokowano możliwosć skrętu w lewo i zrobili taki duży pas wyłączony z ruchu?
Dlaczego w drodze do Piaseczna nie mogę skręcić do zakładu energetycznego, żeby opłacić rachunek?
Mam wymieniać dalej...?
Wiem, że to nie jest droga gminna ale to nie znaczy, że gmina nie może apelować w imieniu mieszkańców do powiatu o zmianę oznakowania.
Gmina ma większą siłę przebicia niż garstka obywateli.
Podstawą do bezpiecznej drogi jest jej dobre oznakowanie, tutaj Knc kuleje, kolejną przyczyną wypadków jest zła nawierzchnia ale o tym mówiłem już w innym wątku, że nasze nowe mega hiper drogi się rozpadają i zamiast interweniować do podmiotów, które zrobiły ten bajzel to lepiej siedzieć i nic nie robić, dopiero na końcu jest zadbanie o prędkość.
Jak dobrze pamiętam droga od ronda w jeziornie w stronę piaseczna jest z coś ok. 2001r, czemu gmina nie podejmie kroków by jak najwcześniej zacząć interweniować do podmiotów odpowiedzialnych za tą inwestycje, by coś zrobiły z tymi studzienkami? Studzienki są po 10cm poniżej jezdni.Trzeba naprawiać w czas, wtedy kiedy można a nie wtedy, kiedy droga będzie w rozsypce Jeżeli nie chcą zrobić i wyrzucają nas drzwiami trzeba wchodzić oknami, a nie najlepiej postawić fotoradar, zwolnią a SM wypisze im mandat to my nie będziemy musieli ruszać się z ratusza by coś tam podziałać z tą czy tamtą drogą. U nas w gminie za dużo jest pracowników etatowców a za mało ludzi dobrej woli, którzy pracując tam chcą coś zrobić dla wszystkich i dla swojego miasta. Mamy tam osoby, które przychodza na 8h na etat i po robocie, albo zostały wybrane na radnych bo często widać ich twarze gdzieś albo zasłyszane z nazwiska.