harmattan
Ale proszę powiedz mi , czy deklaracja p.burmistrza o doprowadzeniu do takowego spotkania, wyraźnie precyzuje kiedy ono sie odbędzie ? Przed czy po głosowaniu uchwały ? Jesli po, to najlepiej aby spotkanie odbylo sie w dobrej knajpie, celem oblania dobrego (pewnie obustronnie) interesu. A my możemy się pożegnac z tym tak charakterystycznym dla miasta obiektem - z jego widokiem. Pozostaną tylko zdjęcia.
Ja po skończeniu obrad komisji porozmawiałem jeszcze nt. Mirkowskiej 51 z p.vice-burmistrz D,Gadomską. Ona jest zdania, że dobrze by było o tym rozmawiać szczegołowo po warsztatach urbanistycznych CHARETE.
ps. rozumiem, że idea wpisania budynku do rejestru zabytków .....???
Jeśli spotkanie z inwestorem miałoby się odbyć PO głosowaniu na sesji w sprawie sprzedaży budynku, t mam nadzieję, że radni zażadają ZDJĘCIA tej uchwały z porządku obrad i zwrócenia jej do komisji. Ja tego nie zrobię (będę w tym czasie prowadził 60. dzieci na Zielonej Szkole na białoruskim pograniczu), ale poproszę panie radne J. Magdziarz i A. Konopkę, żeby spróbowały zablokować tę uchwałę, jeśli nie będzie wcześniej jasnych i wiarygodnych infomacji od inwestora.
Co do wpisu do rejestru zabytków - jak już mówiłem, MWKZ twierdzi, że gmina nie przekazała dokumentacji (aktualnej gminnej ewidencji zabytków), a bez tego nie mają danych, by uruchomić procedurę wpisu. Będę w najbliższych dniach starał się doprowadzić do tego, by MWKZ dostał od gminy wszystko, co potrzebne.