Artku, jesteś pewien, że wklejone wyżej przeze mnie mapka i szkic zagospodarowania były już omawiane na forum? Przejrzałem wątki, także ten - [
www.konstancin.com] - i moim zdaniem nie były. A zawierają wiele interesujących szczegółów do dyskusji. Proszę na przykład zauważyć, jak plac przy dawnej bramie do fabryki koło Bristolu staje się w tym projekcie ponownie centrum głównego pieszego szlaku prowadzącego na teren po papierni. Główną jego inwestycją jest ogromny chic outlet, czyli pasaże handlowe z paruset sklepami sprzedającymi wysokiej klasy, w tym artystyczne towary po cenach wyprzedażowych. Dojazd do outletu zaplanowany jest od strony mitycznej obwodnicy (właśnie dopiero co burmistrz rozwiał nadzieje na jej etapowanie). Projekt zawiera wiele inwestycji o charakterze opiekuńczo-leczniczym (domy opieki, fitness i spa), a także sportowo-rekreacyjnym. Bardzo kontrowersyjny jest moim zdaniem pomysł lokalizacji supermarketu w nowym budynku za Bristolem.
Skany pochodzą z raportu, do którego link przesłano radnym w grudniu. Niestety należało go ściągnąć z płatnego komercyjnego serwera (ponad 100 MB ) i niewielu radnych to zrobiło. Sprawdziłem w rozmowach z radnymi, że raport nie jest im znany. Ja mam całość i zamierzam się nią podzielić. Liczę też na dalszą dyskusję.
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-01-25 15:30 przez Tomasz Zymer.