Klaudiusz
Ja jestem oburzony artykułem o kotłowniach w Mirkowie.
Oburzenie, ale na coś konkretnego, czy tak ogólnie? Na ustrój, polskie prawo, mentalność narodu, czy autora artykułu, że o tym napisał?
Lokale komunalne sprzedawano i dalej sprzedaj się z bonifikatami na poziomie 90% wartości (i to nawet nie wolnorynkowej tylko z operatu szacunkowego), więc ogrzewanie, to już mały pikuś.
Klaudiusz
ja składam niniejszym wniosek, o remont mojej kotłowni. Stary kocioł, instalacja też nie nowa, proszę burmistrza i radę miejską o 15k na modernizację.
Gdybyś zamieszkiwał w domku komunalnym, to właśnie miałbyś taką modernizację w "swojej" (teoretycznie prawa własności nie ma, ale z komunalnego wyrzucić się praktycznie nie da) posiadłości przeprowadzaną.
Jakoś przeszło bez echa: [
www.zgk-konstancin.pl]
Może dlatego, że przetarg przez ZGK a nie gminę organizowany.
Z dokumentacji wynika, że chodzi m.in. o wymianę instalacji C.O. i montaż pieców do ciepłej wody i centralnego ogrzewania. O ile mapy i obrazy z satelity nie kłamią, to ulica Jaworskiego leży na terenie osiedla Mirków. Wniosek z tego taki, że skoro w domkach komunalnych montuje się ogrzewanie indywidualne, to wspólnej kotłowni, którą tamtejszej społeczności obiecywał p. Jańczuk, nie będzie. Jak wspólnej kotłowni nie będzie, to będą indywidualne, a udział w inwestycji za lokale komunalne pokryje... (zagadka?) ... Gmina, czyli również Ty
. A z opłat czynszowych nie starcza, no bo przecież "nie można" ich podnieść...