powtórzę ponownie - możesz konkretniej? na czym polega nierzetelność tego artykułu? co i skąd zostało przedrukowane?
mnie chodzi tylko o rzetelne dziennikarstwo
Artek_Bartek
powtórzę ponownie - możesz konkretniej? na czym polega nierzetelność tego artykułu? co i skąd zostało przedrukowane?
na to, to ja nie liczÄ™
Bartek
sprawa została wyjaśniona, przeprosiny umieszczone,
Bardzo sobie cenię ludzi myślących. Wychodzi na to, że użytkownicy tego forum mogą się czuć dziennikarzami NM-FMK to może redakcja pisemka podzieli się z nami wpływami z reklam ?
Bartek
Myślę, że chodzi o stałą praktykę śledzenie tego forum przez osoby piszące w NMFMK i podchwytywanie tematów, wraz z cytatami, opiniami itd. bez jakiejkolwiek wzmianki o źródle
Artek_Bartek
nawet jeśli faktycznie czytając ma się wrażenie, że się czyta swój tekst (de facto anonimowo umieszczony w necie) a wszystko służy szerszemu naświetleniu bądź wsparciu tematu to ja uważam, że szkoda prądu na kruszenie kopii...
Można ! Niech Pani tańczy ! My popatrzymy.
mania
Można jeszcze zatańczyć na rurze?
autorami artykuły były zdaje się kobiety o innych nazwiskach...
Natomiast p.Grażyna Matusik-Tomaszewska zdaje się wyznawać inne zasady. Otóz podając (w artykule o tirach) nazwiska radnych, którzy dotychczas nie podpisali się pod petycją o wprowadzenie całodobowego zakazu ruchu tirów w Konstancinie-Jeziornie oraz nazwiska tych, którzy podpisali, skorzystała z mojego forumowego wpisu
treść z artykułu z gazety [www.nmfmk.pl]
Na posiedzeniu wczorajszym komisji BOiKS , złożenia podpisu na liście poparcia dla naszych społecznych działań, odmówili: - radny S. Kanabus- przew. komisji rolnictwa, radny A.Kafara oraz radna I.Śliwka.
Listę do tej pory podpisali następujący radni: Tomasz Zymer, Izabela Skonecka, Andrzej Cieślawski, Mirosław Zima, Paulina Kosecka, Adam Grzegorzewski, Grazyna
Chojnowska, Włodzimierz Wojdak, Jadwiga Magdziarz, Alfreda Konopka, Grażyna Żmigrodzka-Konitzer , Ryszard Bajkowski, Bogusław Komosa.
chyba będziesz musiał powołać biegłego by udowodnił, że Twój wpis był źródłem tej części całego artykułu poruszającego tą istotną kwestię...
Na posiedzeniu Komisji BOKiS Rady Miejskiej 1 października radni Andrzej Kafara, Sławomir Kanabus i Irena Śliwka odmówili złożenia podpisu na liście poparcia dla społecznych działań. Do 1 października swoje podpisy złożyli radni Ryszard Bajkowski, Andrzej Cieślawski, Grażyna Chojnowska, Adam Grzegorzewski, Bogusław Komosa, Alfreda Konopka, Paulina Kosecka, Jadwiga Magdziarz, Izabela Skonecka, Włodzimierz Wojdak, Mirosław Zima, Tomasz Zymer i Grażyna Żmigrodzka-Konitzer.
No to powodzenia życzę
Artek_Bartek
ja mogę i z mysiej dziury próbować ludzi skupiać wokół wspólnej sprawy
harmattan
Można ! Niech Pani tańczy ! My popatrzymy.
mania
Można jeszcze zatańczyć na rurze?
harmattan
Do Tomka - masz rację. Niech piszą ! A czy mogliby napisać coś o próbie manipulowania sprzedażą Mirkowskiej 51 ? No ten materiał mają opanowany w opcji zero-jedynkowej. Szczególnie gdy się uwzględni pewne tajemne spotkania restauracyjne !!! Pewnie władza udzielała wywiadu gazetce !? A restauracja droga , oj droga !!!
Nasze Miasto
Na stronie internetowej retailnet.pl ? portal centrów handlowych ukazała się interesująca informacja podana przez spółkę Colliers International - firmę obrotu nieruchomościami
Colliers: działki pod działalność komercyjną źródło: Colliers International, 25.07.2011 (zaktualizowany 26.07.2011 07:19)
?Colliers International przedstawił listę gruntów inwestycyjnych na sprzedaż. Niektóre z wystawionych nieruchomości mają przeznaczenie komercyjne. Wśród nich są tereny w Konstancinie i na warszawskim Okęciu. Na liście kilkunastu najciekawszych dostępnych obecnie terenów jest między innymi grunt inwestycyjny w Konstancinie ? Jeziorna (Metsa Tissue). Ma on powierzchnię 22 ha. Zlokalizowany jest na terenie Fabryki Papieru przy ulicy Mirkowskiej 45. Według projektu założone warunki umożliwiają zabudowę mieszkaniową o powierzchni użytkowej 230 tysięcy metrów kwadratowych (PUM) wraz z zabudową komercyjną o powierzchni użytkowej 32 tysięcy metrów kwadratowych (GLA).(?)?
Zgodnie z informacją uzyskaną w Wydziale Architektury UMiG Rada Miejska Konstancina-Jeziorny nie podjęła jeszcze uchwały o przystąpieniu do zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego terenów Mirkowa i nie trwają prace nad zmianą przeznaczenia tych terenów. Może jednak ?KTOŚ? już pracuje nad planem, zwłaszcza że podano dokładne parametry zabudowy. Przyjmijmy że przeciętne mieszkanie ma 50 m kw., na każdej kondygnacji klatki schodowej będą 4 takie mieszkania ? to 200 metrów, kondygnacji będzie 5 ? to 1000 metrów, a blok będzie liczył 4 klatki schodowe ? to 4000 m. kw. 230 000 m. kw. podzielić na 4000 to co najmniej 57 bloków. A ilu będzie mieszkańców? Licząc 3 osoby w każdym lokalu, na tym terenie może zamieszkać nawet 13 500 osób. W Mirkowie powstanie miasto bloków, a my będziemy mieszkać w pobliskiej, maleńkiej osadzie Konstancin.
Artykuł z serwisu retailnet.pl dostępny jest również tutaj w wersji PDF.