Byłam już dwukrotnie na placu zabaw przy Zdrojowej, i mam niestety zastrzeżenia:
Duża zjeżdzalnia jest chyba dla dzieci od lat 6- bo bez schodków czy zwykłej drabiny, są tylko dość szerokie sznury do wspinaczki, dlatego młodsi chłopcy (np. 3-4 latki) wchodzą po zjeżdzalni i ruch jest wachadłowy ( dlaczego mniejsze dzieci w/g projektanta nie mają ochoty zjeżdzać z dużej zjeżdzalni???? )
ponadto jest ona skonstruowana z modułów i źle wyprofilowana (jak kiepski zakręt) więc "wyrzuca" starsze dzieci BOLEŚNIE do góry. Skarżyła się na to dziewczynka lat 6 i pół.
no dziwna jest trochę taka zjeżdzalnia, kupa kasy ale nie jest jakaś super-extra.
Na całym placyku niby jest dużo zabawek ale po pół godzinie i maluchy się nudzą i starszaki
((
Największe zastrzeżenia mam jednak do powierzchi tego placyku, prawie cały placyk jest wyłożony specjalną matą, ale przy piaskownicy gdzie możne maluch wyłażąc się wywrócić, betonowa kostka. Krzaczki jakieś, roślinki ponasadzane i to na środku placyku - po co żeby matki miały więcej do zwracania uwagi? nie wyrywaj Zbysiu, nie depcz Piotrusiu?
I ostatnie zastrzeżenie dlaczego te kilka zabawek "wciśnięto" w stare miejsce? park mamy przecież ogromny, miejsca pod dostatkiem, co za kłopot zrobić ten plac zabaw na pasie zieleni między Zdrojową a główną aleją? Byłam tam o 9.30 tłok był większy niż pod Papiernią.
jedyny atutu tego placu jaki znalazłam: jest w cieniu! i chwała drzewon za to!
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-08-02 21:57 przez jaga.