mam nadzieje ze mi tego nie usuną
Nie było potrzeby narażać się na tego typu wątpliwości bo tu masz wersję oficjalną i lepszą jakościowo ;)
[
www.tvp.pl]
odnośnie meritum...gra to 'nie ja to oni' w pełnej krasie...
jednakże jako podatnik zainteresowany jestem jaka zostanie ustalona wartość tego wyburzonego budynku...
zwłaszcza w sytuacji, w której nikt nie kwestionował, że budynek stanowił zagrożenie i do tego był w stanie...raczej nie nadającym się do zamieszkania (i jeśli dobrze rozumiem do 1997 roku był niezamieszkany)...czy wartość odszkodowania może zostać pomniejszona o wartość przeprowadzonych prac, które w określonej sytuacji mogłyby być nakazane (nakaz rozbiórki) przez nadzór budowlany na koszt właściciela?
kwestia odszkodowania za utratę wartości samej działki ze względu na zmianę przeznaczenia z budowlanej na...drogę... tylko tu jak rozumiem problem taki, że Starosta udowadnia, że w tym miejscu nie zamierza budować drogi..
na razie zamiast tak potrzebnego mieszkańcom węzełka drogowego w tym miejscu mamy (i pewnie długo tak pozostanie skoro to skrzyżowanie dróg zawiadywanych przez inne samorządy)...węzeł gordyjski, którego urzędnicy będą rozplątywali pewnie jeszcze czas jakiś...i faktycznie za nasze pieniądze...
no, ale przecież...chcieli dobrze...
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-11-23 12:48 przez Artek_Bartek.