harmattan
wszędzie z nagłowków postów zamieszczonych przez znienawidzonego Borutę nick ten zamienił
że kiedy miałem ogromna przyjemność być zbanowanym przez p.Bartka , to on zmienił Borutę w Anonima.
harmattan
Jesli te powyżej opisane zdarzenia to wpadki Marka Skowrońskiego , to ja przedstawię jego astani sukces. Już nie jako burmistrza ale jako radnego. przew. komisji zdrowia.
Otóż ten bardzo zdolny młody polityk przedstawił wniosek o zwiekszenie liczby punktów sprzedających alkohol w mieście i doprowadził do jego wdrożenia w życie w tempie ekspresowym..
Za tak efektywne działanie spotkała go zresztą natychmiast nagroda w osobie utopionego i bardzo pijanego w chwili smierci (według relacji naocznych świadków), młodego człowieka na imberfalu.
Artek_Bartek
a wszystko chłopina zrobił sam osobiście? bez jakiekogokolwiek udziału radnych (niezależnie jakie funkcje pełnili)?
może miast otwierać nowy wątek, w którym zebrane zostaną niewątpliwie 'zasługi', które już drzewiej na tym forum się wielokrotnie przewijały lepiej jest skupić się na tym, by to miasto obrało jakiś jeden, strategiczny kierunek i ruszyło z miejsca w wielu nurtujących nas wszystkich sprawach?
ja obecnej władzy życzę, by za czas już stosunkowo niedługi nie zapragnął ktoś otwierać podobnego wątku...a wielu dziś widzi, że nie wszystko idzie w zgodzie z przedwyborczymi hasłami...
pastwienie się nad historią w sytuacji, gdy nikt nikogo nie zamierza zdaje się rozliczać moim zdaniem ma średni sens...
a Hesia pisze
UMORZENIA - Całkowita kwota umorzonych opłat wyniosła:1 729 546,30 zł. Umorzenia podatków:732 961,60 zł z czego: "Stocer" ok.730 tys.,indywidualne ok.3 tys
Jest różnica ,prawda ?
3. Podarowanie "pańskim" gestem ok. 700.000 zł STOCERowi za niezapłacone rachunki na rzecz ZGK za wodę i ścieki. W tym wypadku, chyba jednak błogosławieństwo musieli dać radni
babet
Jednak jest pewna niescisłość w wypowiedzi Hesi podajesz maniua Hesia pisze
UMORZENIA - Całkowita kwota umorzonych opłat wyniosła:1 729 546,30 zł. Umorzenia podatków:732 961,60 zł z czego: "Stocer" ok.730 tys.,indywidualne ok.3 tysJest różnica ,prawda ?
3. Podarowanie "pańskim" gestem ok. 700.000 zł STOCERowi za niezapłacone rachunki na rzecz ZGK za wodę i ścieki. W tym wypadku, chyba jednak błogosławieństwo musieli dać radni
Hesia-Mela
Dla mnie listę przebojów MS otwiera;
(...)
.jak podaje Hesia
STOCERowi za niezapłacone rachunki na rzecz ZGK za wodę i ścieki
mania
Re: Komisja d/s umorzeń
Autor: Dariusz45 (IP zapamiętane)
Data: 06.05.2006 - 13:59:54
Przedruk za Kurierem Południowym nr 17 {146} Kontrowersyjne umorzenia. Temat wzbudził kontrowersje,ponieważ urząd zasłaniając się przepisami,nie chce podać nazwisk ludzi,którym umorzono płatności,co spowodowało liczne spekulacje nie tylko wśród radnych,lecz także wśród mieszkańców Konstancina.Jeżeli chodzi o umorzenia podatków,ktore wywołały duże zainteresowanie, to znaczna część dotyczy jednego podmiotu.Reszta to sś znikome kwoty.Oczywiście ja nie mam nic przeciwko temu, żeby ujawnić,o kogo chodzi,jednak przepisy tego zabraniają{ochrona danych osobowych}.Nie mam także nic przeciwko temu,żeby komisja rewizyjna,jeśli to tylko możliwe,oceniła te decyzje-komentował burmistrz M.Skowroński.Przyznał,że w ciągu roku wydano ok. 10 takich decyzji,a indywidualne umorzenia dotyczyły niewielkich sum. UMORZENIA - Całkowita kwota umorzonych opłat wyniosła:1 729 546,30 zł. Umorzenia podatków:732 961,60 zł z czego: "Stocer" ok.730 tys.,indywidualne ok.3 tys. Zwolnienia z opłat na mocy uchwały rady z 16 grudnia 2002 roku:996 584 zł z czego:ZGK ok.847 tys.zł-zwolnienia za budowle,ZGK 23 862 zł-zwolnienia za budynki ,Zakłady Opieki Zdrowornej 120933,40 zł-zwolnienia za budynki ,Domy Pomocy Społecznej 3 647,20 zł-zwolnienia za budynki , Dom Dziecka 1 267 zł-zwolnienia za budynki. Szkoda , że tylko podano kwoty umorzeń osób prawnych ,a nie podano osób fizycznych zaslaniając się ustawą o ochronie danych osobowych. Dariusz O.
Pewnie dobrze sie znasz na sprzęcie IT i moderowaniu ,ale mało na tym jak np: co to znaczy umorzyć podatki przez organ do tego upoważniony ,a umorzyć" zaległości" ,jak to" fachowo" okresliłeś . Może jednak lepiej zajmij się moderowaniem .Ja też żartuję sobie
Nie no, zażartowałem sobie, babet jak sądzę skupia się na różnicy "umorzenie zaległych opłat" a "umorzenie podatków". Co zasadniczo w efekcie wychodzi na jedno - umorzono STOCERowi konkretną kwotę.