kaan
Tomasz Zymer
............................................... w sposób niezgodny z projektem budowlanym (nadzór budowlany zatrzymał prace). ........................................
DEZINFORMACJA!!!!
To nie jest powód decyzji wstrzymania rozpoczętegp procesu budowy KCH
Powodów wstrzymania prac jest kilka, ale tego, że prace były wykonywane niezgodnie z projektem, jestem pewny, ponieważ... znam ten projekt w szczegółach. Miał być zdjęty dach, rozebrana część ściany, wykonana nadbudowa z nową więźbą. Nic w projekcie nie ma o rozbiórce budynku.
Więcej tu nie napiszę na ten temat, po pierwsze dlatego, że nie ten wątek, a po drugie - ponieważ spółka Uzdrowisko Konstancin-Zdrój S.A. będzie się zarzekać, że wszystko jest w najlepszym orządku, że im ktoś kłody pod nogi rzuca (już zaskarżyli, jak słyszę, nadzór budowlany do Starosty) - a w moim przekonaniu jest to tylko gra na czas.
A zresztą - proszę poczytać tutaj: [
www.kurierpoludniowy.pl] . "
W związku z tym, że pozwolenie na budowę nie przewiduje rozbiórki budynku lecz jego nadbudowę musiałem wstrzymać tę inwestycję, bo jest sprzeczna z pozwoleniem – wyjaśnia Mirosław Satalecki, Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego w Piasecznie. - Musiałem wydać decyzję o zaniechaniu dalszych prac budowlanych – dodaje inspektor. Spółka Uzdrowisko Konstancin-Zdrój może odwołać się od decyzji, ale nie wiadomo, jaki to przyniesie skutek." Pozwolenie na budowę wydaje się na podstawie przedstawionego projektu, niezgodność z pozwoleniem na budowę obejmuje w tym wypadku również niezgodność z projektem budowlanym.
Przywołuję artykuł prasowy, ale jeśli Kaan chce się dowiedzieć, jak ten obiekt miał wyglądać według projektu, na podstawie którego uzyskano pozwolenie na budowę - to zachęcam. W strefie wodnej miały się znaleźć m.in. "
basen główny solankowy 2% z dwoma torami do pływania oraz kaskadą, sztuczną rzeką, biczami wodnymi i gejzerami służącymi do masażu, mały basen solankowy 6,48%..." Możesz pójść zaraz, Kaan, do władz spółki i zapytać, ile i jakich basenów solankowych zamierzają budować. Ciekawe, co Ci odpowiedzą.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-03-28 14:35 przez Tomasz Zymer.