and
Owszem za każdym razem ( 2 razy-czyli 2dni ) gdy zdawałem rower , łączyłem sie z BOK KRM , za kazdym razem otrzymywalem informacje że technicy sa poinformowani . Jaki jest efekt tej opieszałości , widać dziś gołym okiem . Panie Mario , płacąc za coś , nie mam zwyczaju tylko narzekać , wymagam od usługodawcy dobrze wykonanej usługi
Panie and dobrze, że należy Pan do grupy osób, która zgłasza problem odpowiednim służbom, a nie tylko biadoli, a takich jest spora część. Niech Pan napisze, czy stacja już działa.
Pozwolę sobie w tym miejscu wrócić też do tematu wiaty na ul. Borowej. Po otrzymaniu maila z Urzędu Gminy, oraz telefonu z MZDW Rejon Piaseczno od Pana Kierownika wiem nieco więcej.
UMiG tłumaczy, że projekt przebudowy DW 724 nie zawierał miejsca pod wiatę, oraz że zgodnie z przepisami najbliższa krawędź wiaty, powinna znajdować się 2.5 metra od krawędzi jezdni. Ja się z tym do końca nie zgodziłem bo wg mnie rozszerzenie chodnika na zatoczce przystankowej jasno wskazuje miejsce pod wiatę w przyszłości. Napisałem więc maila do MZDW i Pan Kierownik Rejonu Piaseczno ( nota bene mieszkaniec K-J) stwierdził w rozmowie telefonicznej, że na usytuowanie wiaty zwrócił uwagę dopiero po przesłaniu przeze mnie zdjęcia i że wg niego stoi ona w kolizji z projektem organizacji ruchu i że Gmina na pewno nie uzgadniała z nimi takiego rozwiązania jakie zastosowano. Obiecał dalej tę sprawę pchać, jednakże z uwagi na to, że była to rozmowa telefoniczna a nie papierowa odpowiedź, czy choćby mail, sprawę będę dalej monitorował, gdyż wyznaję zasadę ufaj ale kontroluj.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-03-12 06:13 przez Mario.