maria
"Trwa odbudowa Hugonówki" - uczciwość nakazuje powiedzieć, że jednak pieniądze zostały na to pozyskane za kadencji innego burmistrza, wtedy też i uzyskano pozwolenie na budowę. Jakość robó budowlanych to inna kwestia.
wymieniłam inwestycje, może była mowa o tym kto pozyskał fundusze, nie pisałam słowo w słowo
TZ
Dziękuję, Maniu, za powyższe streszczenie, ale ponieważ te deklaracje obejmują tylko spis wybranych inwestycji, a nie ma tam - uchwalania planów miejscowych, studium, restrukturyzacji zakładów budżetowych, ZOZ i SM, planu remontów ulic, planu sprzedaży inwestycji, planu uzupełniania i poprawy komunikacji publicznej, planu wykupu gruntów odebranych mieszkańcom w ostatnich 20 latach, programu poprawy bezpieczeństwa (budowa systemu kontroili prędkości i ruchu ciężkich pojazdów), a także programu eleminacji kluczowych zagrożeń dla uzdrowiskowego charakteru gminy - z całą pewnością nie nazwałbym tej wypowiedzi planem kadencyjnym czy nawet półkadencyjnym.
Burmistrz nie powiedział: "A teraz moi drodzy mieszkańcy i radni przedstawię wam plan kadencyjny..."
to ja uzyłam tego określenia:
mania
W 6. minucie Burmistrz omawiał plany na lata 2013 i 2014 (czyli co zamierza do końca kadencji) - można więc okreslic jako plan kadencyjny
O planach też było, ale ponieważ radni mówili jednocześnie z burmistrzem, szeleścili papierkami i chrupali ciasteczka, to trudno było się zorientować i zapisać. Potem nagranie się urwało i nie wiem co jeszcze było.