Treść ulotki wyborczej kandydata na burmistrza, p. Kazimierza Jańczuka, listopad 2010:
DO MIESZKAŃCÓW WSI NADWIŚLAŃSKICH
Szanowni Państwo,
Na terenach wsi nadwiślańskich narosło w ostatnich latach wiele problemów, które domagają się pilnego rozwiązania.
Jako Burmistrz będę dążył do przyspieszenia inwestycji na terenach wiejskich, by zapewnić zrównoważony rozwój całej gminy. Mój kontrkandydat na rewitalizację Parku Zdrojowego zaplanował wydatek ok. 20 mln zł, a na inwestycje na terenach wiejskich przeznacza co roku niestety zaledwie drobny ułamek tej sumy. Niezbędna jest budowa chodników i ścieżek rowerowych wzdłuż drogi nr 721 do Ciszycy, doprowadzenie kanalizacji i wodociągu do Parceli, Słomczyna, utwardzenie i naprawy dróg,
uruchomienie dobrej komunikacji publicznej wsi z centrum miasta. Deklaruję jak najszybsze uruchomienie przetargu na rozbudowę i remont szkoły w Opaczy. Będę również szukał porozumienia z jednostkami wojewódzkimi w celu przebudowy wałów rzek Wisły i Jeziorki dla ochrony mieszkańców przed zagrożeniem powodziowym. W planach miejscowych we wsiach należy uwzględnić
drugą linię zabudowy rodzinnej na działkach wzdłuż dróg.
Konstancin potrzebuje burmistrza, który jest zdolny do dobrej współpracy z Radą Miejską i do przeprowadzenia wielu niezbędnych działań tak, by w odczuwalny sposób poprawiło się życie wszystkich mieszkańców. Apeluję zatem do wszystkich Państwa, dla których istotne jest, by zagwarantować zrównoważony rozwój terenów wiejskich, na których standard życia nie ma prawa być niższy, niż w mieście, o poparcie mojej kandydatury 5 grudnia, w drugiej turze wyborów.
Z poważaniem,
Kazimierz Jańczuk"
Kolorem zielonym zaznaczyłem punkty, które zostały już w całości lub częściowo zrealizowane.
Z zestawem ulotek wyborczych p. burmistrza można zapoznać się na moim blogu pod adresem: [
tomaszzymer.blogspot.com]