robert
mania
To chyba dobrze, że są rózne zdania. Każdy inaczej postrzega. Może gdybym mieszkała w Parceli pisałabym inaczej, ale mieszkam w innej wsi i jest fajnie, a jak nie fajnie, to nie zamartwiam się. Ale zrozumiesz to jak pożyjesz tyle lat co ja i nie życzę Ci takich doznań jakie były udziałem starszych od Ciebie wojen II Światowej i Jaruzelskiej, i PRL..
Dlatego cieszę się z byle czego.
Idę oglądać asteroidę!
Super opinia - pozwolisz, że zacytuję ją w całości na Zebraniu Wiejskim w Parceli w najbliższą niedzielę. Głównie tym mieszkańcom, co pamiętają II wojnę a obecnie walą twarzami w śnieg w każdym miejscu wewnątrz Parceli, bo nie ma tutaj żadnej drogi tylko doły, nie ma oświetlenia, nie jest odśnieżone !
- jeśli to jest godna uwagi opinia, to proszę bardzo. Każdemu może sie podobać co innego, czy muszę krakać jak wszystkie wrony? Mogę mieć inne zdanie, czy nie?
"Ludzie walą twarzami w snieg"
A przecież są na wsiach panowie z pługami, którzy mieli odgarniać, którzy biorą sporą kasę za godzinę pracy (także z moich podatków), którzy mieli zgłaszać się do sołtysów po parafkę, po wykonaniu pracy. Jeśli nikt się nie zgłaszał, to ciekawe jak są ze swoich zadań rozliczani?
Kto w Parceli odgarnia, próbowałam się dowiedzieć, ale w ZGK powiedzieli że to są tajne dane? Może to sa jacyś agenci z GROMU wykonujący misję specjalną?
pisał wyżej
robert= Sołtys ma obowiązki i zadania - zawarte w statucie ale nie są one zupełnie związane z tematem odśnieżania ani pilnowania
Owszem nie sa związane z odśnieżaniem, ale sołtys jest przedstawicielem władzy w terenie, gospodarzem sołectwa i to on ma moc, by przyjąc lub nie przyjąc wykonanie zadania przez faceta z pługiem.