Tomasz Zymer
Za te ponad dwa miliony różnicy (przy podobnej powierzchni gmin) nasze lokalne "firmy odśnieżające" będą mogły sobie nareszcie dokupić kilka kolejnych "pojazdów o DMC powyżej 16 ton", które stanowiły tak istotny argument w wystąpieniach pani radnej ze Slomczyna (z Komisji Ochrony Środowiska) broniącej "lokalnego" biznesu. Śnieg stopnieje, woda wsiąknie powoli w wiślane mady, a gdzie wsiąkły miliony - ciekawe, czy dojdziemy. Mam zatem temat na kolejną interpelację: kto, jak i kiedy rozlicza firmy odśnieżające z wykonanych usług. Nie spodziewam się wiele po odpowiedzi, ale zobaczymy.
mania
Może warto by radni przyjrzeli się wydatkom ZGK, bo kasę dostają niemałą, a jeszcze Burmistrz dodał 100 tys zł, w związku z lęską śniegową.
1. Mieli odgarniać ale nie odgarniają WSZYSTKIEGO!
pomimo obowiązku odśnieżania bezpośrednio po opadach - "panowie z pługami" czekali kilka godzin na zgodę Jaśnie Pana.
2. nikt się nie zgłaszał, to ciekawe jak są ze swoich zadań rozliczani?" - bo niby z czego mają być rozliczani jak i tak nie odśnieżają?
3. Każdemu, kto takie "rewelacje" pisze pod dyktando burmistrza
4. Teraz tylko, żeby zobaczyć jak pamiętający II wojnę światową, walą twarzami w śnieg!
Maniu jak możesz to podziel się z nami informacjami dlaczego nie wolno solić a jak naprawdę nie wolno to ciekawe po co zamówili około 300 ton soli z antyzbrylaczem [www.przetargi.egospodarka.pl] .Piachu i mieszanki piachu z solą też powinni mieć pod dostatkiem około 200 ton [www.konstancin24.eu]
mania
ad. 4 Sama kilka razy ryłam kolanami, a raz twarzą na jezdni w strefie A (ostatnio wczoraj i na trzeźwo). Chodniki nie wszystkie odgarnięte lub ich nie ma. To był powód do rozmowy tel. z PEŁNOMOCNIKIEM ds. odśnieżania i trafiła mnie cholera, bo powiedział, że piachu nie sypią, bo jest za mało, a potem mi tłumaczył dlaczego solić nie można - choc o to nie pytałam.
sprawiedliwy
Maniu jak możesz to podziel się z nami informacjami dlaczego nie wolno solić a jak naprawdę nie wolno to ciekawe po co zamówili około 300 ton soli z antyzbrylaczem [www.przetargi.egospodarka.pl] .Piachu i mieszanki piachu z solą też powinni mieć pod dostatkiem około 200 ton [www.konstancin24.eu]
Artek_Bartek
Ulica (i chodniki!) Wierzejewskiego i Piasta (a pewnie nie są one w tym względzie odosobnione ) to jedno wielkie LODOWISKO.]
Artek_Bartek
Ulica (i chodniki!) Wierzejewskiego i Piasta (a pewnie nie są one w tym względzie odosobnione ) to jedno wielkie LODOWISKO! Doskonale widać to na zdjęciu ulicy! żywy lód!
daru
Dziś od rana pada to mają wymówkę coby znowu nic nie robić w tym temacie.
ano dziś widziałem takowe ustrojstwo jak jeździło po osiedlu na Literatów (jeden taki złośliwy komentował dlaczego akurat tam...)...była 8:15...i tak mi się właśnie zdawało, że to całkiem bez sensu bo ci co mieli do pracy pojechać to już pojechali po śliskim a jak przyjadą to piach przykryty będzie przez nową warstwę śniegu...
piaskarka jeździ. Po jaką cholerę sypie piach cenniejszy niż złoto, który pokryje zaraz śnieg i pług rozgarnie na boki?
obawiam się, że to pytanie jeszcze czas jakiś pozostanie bez odpowiedzi...chyba, że nastąpi nagła odwilż i będziemy jeździć po mokrym a nie lodzie...załamać się można...
co stało na przeszkodzie, aby doprowadzić tę drogę do stanu bezpiecznej używalności???
Artek_Bartek
a wszystkie inne wiejskie drogi, po których jechałem żadnej piaskarki nie widziały!
a zawsze mnie wkurza jak jadąc przez Okrzeszyn na Zawady przekraczam jakąś czarodziejską granicę, za którą droga już jest czarna!