pionek AGORY
Kiedyś widziałem też fajne pocztówki z Otwocka - połowa to było stare zdjęcie,a druga to zdjęcie współczesne tego samego budynku (przy czym 'przejście' między starym a nowym było niemal niezauważalne).
I jeszcze ciekawy pomysł miała p.Kaniasta z KDK - pozbierać stare zdjęcia z Konstancina (z tym ze nie 'suche obiekty' a codzienne życie mieszkańców), i z nich zrobić pocztówki. W tym przypadku trzeba wpierw wyszukać takich zdjęć (i aby zarazem miały ciekawe kadry).
Te z Otwocka znam, świetne - tylko skąd stare zdjęcia z prawami autorskimi? To pójdę i zrobię nowe.
Co do starych zdjęć z życia miasta mam ich dużo. Będą dobre za jakieś kolejne 10-15 lat, jak się zestarzeją (najstarsze mam z początków wieku, dosłownie sztuki starsze, niestety - ale jeśli ktoś ma - mnie się marzy wystawa "Płynący czas" - właśnie "kiedyś i teraz" [chociaż to często już jest "było, a nie jeste"], którą kiedyś zrobię.)
pionek AGORY
Jednak wszystko i tak rozbija się o pieniądze - ktoś musi w to zainwestować. Skoro firma o której TRAPER pisał zamarła, to nie ma chyba takiej osoby (kilka rodzajów pocztówek mogłaby przygotować gmina w ramach promocji miasta, z tym że nie wiem czy potem mogłaby je sprzedawać,czy tylko rozdawać za darmo np na różnych festynach) Tak czy inaczej trzeba zainteresować jakiegoś wydawcę aby na stałę włączył się w produkcję konstancińskich pocztówek
Niekoniecznie. Od czterech lat wydajemy z kumplami komiksy, niewielkie nakłady, debiuty, jeden magazyn regularny - włożyliśmy w to jakiś tysiąc złotych i samo na siebie zarabia. No tak, pracujemy za darmo.
Mam pomysł na zrobienie tego po absolutnych groszach (typu 30 gr za pocztówkę), ale muszę go przetestować najpierw. Małe serie, bo 50-100 sztuk na start, na festyny w Parku. Kasa jest do zaryzykowania. Chętnie wezmę do spółki, podział zerowych zysków oczywiście 50/50 ;)
Wszystkie wypowiedzi na licencji CC-BY-ND.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2011-10-21 13:39 przez Bartek.