Dla miłośników historii sportu znalazłem taką oto informację z książki wydanej przez Uniwersytet Warszawski pt. "Futbol dawnej Warszawy" na stronie 179 czytamy "...Także dosyć przypadkowo odkryłem sprawę inwigilacji "Unii" Mirków, której piłkarzy podejrzewano o przynależność do Armii Krajowej [IPN 0206/203k.38 i 47]". Pisze autor.
Kiedyś czytałem książkę w której fragmencie opisano pierwszy mecz piłki nożnej rozegrany na terenie Mirkowa pod kościołem. Cała drużyna strażaków stała wzdłuż kanału, aby łapać piłkę ;) [poszukam tego fragmentu].
W rozegranym w sobotę turnieju Kazubka KS Konstancin zajął 2 miejsce przegrywając w finale po rzutach karnych z Perłą Złotokłos . Na turnieju nie było innej drużyny z Konstancina
Super weekend dla Konstancińskiej piłki KS Konstancin wygrał z liderem okręgówki 4-0 , KS II wygrał z Amigosem 1-0 , Kosa wygrał z Teresinem 2-1
Fajna impreza dla dzieciaków i rodziców odbyła się dzisiaj w Oborach turniej dla dzieci z rocznika 96 n. Przy okazji piknik dla rodziców i nie tylko . Myślę że warto aby zarząd KS Konstancin informował o takich imprezach , albo ktoś w promocji gminy zainteresował się co się dzieje w Konstancinie oprócz imprez wyborczych i KDK
Dziś o 17: 00 mecz KS Konstancin – Laura Chylice, nasza drużyna idzie jak burza jednak przy pełnych trybunach gra się dużo lepiej. Pewno po awansie do wyższej ligi sukces będzie miał wielu ojców.