Z całym szacunkiem Opacz to trochę tam gdzie diabeł mówi dobranoc
pisząc o szacunku zdajesz się go jednak nie okazywać...
tak jak w przypadku sali nie chodziło o budowę hali jak na Żeromskiego (również powtarzałaś ten argument...) tak w przypadku boisk nie chodzi o budowę ogólnogminnego kompleksu...pomijając, że projekt takich boisk, za który już zapłacono został przez Burmistrza wyrzucony do kosza (a na temat zagospodarowania na potrzeby ośrodka tenisowego Burmistrz autorytarnie nie podjął rozmów) to chodzi po prostu o to by zagospodarować teren, który jest a po budowie sali najprawdopodobniej nie tylko zmieni swój charakter ale dodatkowo...ucierpi...
wystarczy by teren był na potrzeby szkoły (wg Ciebie nie jest potrzebne boisko na dworze, bieżnia itd. itp.?) i okolicznych mieszkańców...
Boiska powinny być w takim miejscy gdzie łatwo dojechać, zaparkować
zatem mam nadzieję, że rozumiesz, że tak jak miasto miałoby kłopot dotrzeć na wieś tak samo ta wieś ma kłopot dotrzeć do miasta bo komunikacja L jest delikatnie rzecz ujmując nieco ułomna...
A może na Placu Sportowym lub przy Rycerskiej, Wojewódzkiej, Prusa
ja nie mam nic przeciw by również były to miejsca do uprawiania masowego sportu! (z resztą przy jednej z dyskusji Burmistrz sam mówił o jego pomyśle na rozproszenie obiektów typu 'skatepark' po całej Gminie).
Powtórzę jedynie, że przy każdej szkole powinna być zapewniona taka możliwość! i przy Wojewódzkiej w szkole boiska są porządne!
po prostu będziemy dążyć do tego by już teraz zacząć dyskusję na ten temat bo jakoś tak twierdzenia 'macie salę to już się niczego co w normalnym świecie jest normalne nie domagajcie' nie zaakceptujemy...a przypomnę, że na tzw. dziś mamy ponad 2 mln oszczędności na przetargu na budowę sali...a pewnie będzie jeszcze możliwość uzyskania dofinansowania 35 % kwoty wydatkowanej (oby!)....moim zdaniem na zagospodarowanie tego terenu potrzeba znacznie mniej...
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-05-05 15:54 przez Artek_Bartek.