rondo
A ile z tego pójdzie na "Mrówkę całą" i "Złoty Melon" ? Zorientowni wiedzą o co pytam.
Owsiak powinien jakiegoś PR'owca powiesić bo info tamże prawie tak jak w naszym BIPie...
warto zajrzeć na str WOŚP, do rozliczeń fundacji
- brak mi słów...
rondo
Kto na wolontariuszy nakłada ten obowiązek ? Kto to na bieżąco kontroluje ?
Szymon Ziemski
Wolontariusze WOŚP mają obowiązek noszenia identyfikatorów w widocznym miejscu.
Fundacja nakłada ten obowiązek. My jako sztab uczulamy na to naszych wolontariuszy, na spotkaniach organizacyjnych. To jest ich obowiązek.
Szymon Ziemski
Pańskie zachowanie oceniam również jako nieodpowiedzialne, zarzuca Pan coś Owsiakowi, a sam nie dopilnował Pan sprawy...
Generalnie nie zarzucam nic Owsiakowi. On jest tylko super cwanym pupilem mediów i władzy. Zostawia go kiedys jedni i drudzy i będzie po Owsiaku. W przeciwieństwie do takich postaci jak Anna Dymna czy Ewa Błaszczyk.
I ja mam coś dopilnowywać !?!?!? Żeby sie lepiej kręcił owsiakowy interes ? A Pan gdzie w tym czasie był ?
Nie wiem gdzie byłem w tym czasie. Nie podał Pan żadnego czasu, ani miejsca, w którym to się stało. Być może przewoziłem wolontariuszy do sztabu, aby nie przemokli doszczętnie, a może innych wiozłem w kolejne miejsce. Możliwe, że sprawdzałem wolontariusza, który zbierał na naszym terenie, mimo, że był ze sztabu z Białołęki ID nr 30/468. Być może byłem pod kościołem w skolimowie, gdzie wolontariuszom pomagałem zakleić i zafoliować puszkę, aby nikt nie mógł ich posądzić o kradzież datków z rozmokniętej puszki. Możliwe, że rejestrowałem się jako dawca szpiku w fundacji DKMS. Być może podwoziłem naszą Panią seniorkę w miejsce kwesty... jest wiele możliwości, ale nie wiem kiedy to się działo, więc nie potrafię Panu odpowiedzieć. A może po prostu jadłem bigos.
No to źle Pan sprawdza.
SzymonZiemski
W dniu finału sprawdzam wolonotariuszy kwestujących na ulicach Konstancina starając się eliminować takie przypadki.
Ja sprawdzam sam blisko 100 wolontariuszy. Owszem, źle to robię. Proszę dać mi lekcję. Oprócz mnie wolontariuszy sprawdzała policja i straż miejska, oni też w Pańskiej ocenie źle to robili. Nie zmienia to faktu, że i Pan nie ukrócił nielegalnych działań tej dziewczyny, w żaden sposób!
Szymon Ziemski
Z moich informacji wynika, że finansowanie na poziomie 15 tys. już nie jest aktualne. W tym roku było to 10 000 zł. (brutto). W zeszłym również było 10 tys.
Moimi informatorami są p.burmistrz i p.dyr. KDK. Nie wykluczam, że Pan ma lepszych informatorów.
Owszem mam. Ludzi, którzy zajmowali się tym bezpośrednio. Mam wrażenie, że nie konsultował Pan swoich informacji w tym roku. Nie widzę bowiem podstaw dla, których Pani dyrektor KDK, czy sam Pan burmistrz mieli by wprowadzać Pana w błąd. Koszty tegorocznego finału nie przekroczyły 9000zł brutto.My zebraliśmy 33 795,99 zł, a wspólnie ze szkołą nr 2: 41 602,24 zł.
Szymon Ziemski
Nie twierdzę, że wszyscy muszą się zgadzać z ideą głoszoną przez WOŚP, ale nie zaprzeczy Pan, że fundacja zrobiła dla Polaków bardzo dużo, prawda?
Ja po pierwsze nie znam tej idei. Po drugie zaprzeczam. WOŚP psuje państwo. Pomoc charytatywna z założenia ma być kierowana do konkretnych osób a nie do instytucji. Absolutnie nie powinno się tych instytucji (Ministerstwo Zdrowia, NFZ) wyręczać z działań nałożonych na nie przez ustawodawcę. I właśnie dlatego w żadnym , innym cywilizowanym państwie europejskim WOŚP nie jest kalkowany. Czyż nie dziwne ?
Pozwolę sobie tego już nie komentować.
Żadnego linku powiązanego z GW nie otworzę. Mam zasadę, nie wspieram złodzieja..
na stronie gminnej [www.konstancinjeziorna.pl] podana jest nieco niższa kwota 38 tys. (z zastrzeżeniem, że jeszcze nie jest ostateczna) i ona już jest nazwana rekordową!
41.602,24
Jest to chyba rekordowy wynik w naszej gminie
Artek_Bartek
na stronie gminnej [www.konstancinjeziorna.pl] podana jest nieco niższa kwota 38 tys. (z zastrzeżeniem, że jeszcze nie jest ostateczna) i ona już jest nazwana rekordową!
41.602,24
Jest to chyba rekordowy wynik w naszej gminie
także mamy się z czego cieszyć tj. mimo malkontentów potrafimy działać grupowo! ;) a dla mnie to jest bardzo istotna kwestia...
Bartek
Panowie, robi się ogólna rozprawa czy WOŚP czci szatana czy nie, więc zapraszam na ogólny. Tutaj wracamy do spraw lokalnych. Nie, to czy Owsiak kradnie czy nie, to NIE jest sprawa lokalna.