Barta Damian
Barta Damian
Ja Pana AK rozumiem (...)
Panu AK chodzi o to że nie można za błędy jednostki winić całej organizacji
AK
Panie Damianie, nie rozumiesz mnie Pan (...)
ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZBIOROWA TO BYŁA NP W PRLU. (...)
??
dobra kończmy to
No tak, niby Pan rozumie (udowadnia mi Pan wyżej), a co jest dalej? Przedstawia Pan listę, która czemu ma służyć? Choć, fakt - pośpieszyłem się, niech będzie, że Pan rozumie o co mi chodzi, ale jednak SM "JEST OD OPIERDALANIA SIĘ I ZŁODZIEJSTWA wszędzie i wszyscy kazdy jeden bez wyjątku", prawda? no bo, np. ........statystycznie częściej się ludzie na nich skarżą (to tak jedno ze spostrzeżeń po przeczytaniu tejże listy)?
??
W przypadku M51 również miałem pretensje do pracy SM (ich rutynowe kontrole wiele by pomogły), ale:
1. nigdy nie oskarżałem w taki sposób wszystkich pracujących w tej jednostce (mimo, że znam przypadki dziadostwa, co nie wyklucza ludzi pracujących tam uczciwie - i takie przypadki też znam),
2. pretensja moja była może nawet bardziej skierowana do decydentów, których polecenia strażnicy wypełniają - Burmistrz?, komendant? Przypadek Warszawy - p. H. G-W oraz komendant główny zaprzeczają, że istnieje system rozliczania SM z wystawionych mandatów. Pomimo ich zapewnień rzeczywistość jest zupełnie inna - H G-W przewiduje w budżecie miasta wzrost wpływów z działalności SM, co przekłada się na pracę SM. Zwierzchnicy gonią podległych, uzależniając od tego premie i awanse, a szeregowi niejednokrotnie "polują" na mandaty. A u nas, np ulgowe traktowanie nielegalnie parkujących z polecenia Burmistrza, o czym, już na forum była mowa.
Jeżeli SM sie nie sprawdza, dlaczego w wielu miejscach w Polsce jest utrzymywana? A akcje typu fejsbuk? Pomyślał Pan, że to może w dużej mierze dlatego, że SM odwala brudną robotę, co może mieć wpływ na motywację postulujących? Może część z nich to ci, co źle zaparkowali samochód/spożywali alkohol w miejscu publicznym/niszczyli mienie publiczne/porzucali lub znęcali się nad zwierzętami...? A może to też również moda na nienawidzenie SM?
Faktycznie kończmy to.
Ps. brak argumentów? nie to donosy? statystyki? akcja fejsbukowa? nożyce i stół? dziecko i lizak? dureń? itp (
to tak na zakończenie do głębszych przemyśleń).
A odchodząc już od osobistych przepychanek - jak Pan by zabezpieczył nasze śmietniki przed podpaleniem w przyszłości - strażnik przy każdym przez 24h? No bo samo przejechanie się przez targ, nawet co godzina nie jest 100% zabezpieczeniem?
Zmieniany 5 raz(y). Ostatnia zmiana 2013-11-09 13:33 przez AK.