Podejrzewam ,że sprawa pamiątkowej tablicy nie jest kwestią braku środków w budżecie gminy a jedynie sprawą polityczną .Takie jest moje zdanie. Więc mam podejrzenie ,że nawet inicjatywa ufundowania tablicy przez mieszkańców, może się spotka z przeciwieństwami np. z wydaniem odpowiednich decyzji budowlanych i innych takich tam.
rondo
Tablica pamiątkowa na Rondzie "Inki" musi zaistnieć. Ale to już zadanie dla RM przyszłej kadencji, ponieważ w w odchodzącej RM nie mieliśmy wsparcia ze strony jej Przewodniczącego. Tę opinie opieram na podstawie tego, iż p.A.Cieślawski w głosowaniu nie poparł inicjatywy nadania nazwy rondu.
Rozważam też mozliwość ufundowania takiej tablicy przez mieszkańców naszego miasta.
babet
Podejrzewam ,że sprawa pamiątkowej tablicy nie jest kwestią braku środków w budżecie gminy a jedynie sprawą polityczną .Takie jest moje zdanie. Więc mam podejrzenie ,że nawet inicjatywa ufundowania tablicy przez mieszkańców, może się spotka z przeciwieństwami np. z wydaniem odpowiednich decyzji budowlanych i innych takich tam.
rondo
Uwaga !
Informacja uzyskana drogą tel. od przedstawiciela ZDP w Piasecznie, zarządcy drogi powiatowej, przy której znajduje się Rondo "INKI".
Powieszenie tymczasowej tablicy pamiatkowej na slupie oświetleniowym w okolicy ronda, będzie traktowane jako powieszenie tablicy reklamowej ! (sic) Będzie z tego tytułu pobierana stosowna opłata !