Jest moc i zabawa
Chyba czas pomyśleć by za rok może były dwa lodowiska? W Parku Zdrojowym i tam gdzie było pierwotnie planowane czyli na skwerze sportów przy ul. Bielawskiej?
Informacja jaką znalazłem wczoraj na profilu FB radnego Tomka Nowickiego
"Rozmawiałem z właścicielem lodowiska: tafla została doprowadzona już do stanu należytego, podobne sytuacje mają podobno już się nie zdarzać ; )
Wszystkie łyżwy mają być naostrzone i dodatkowo do dyspozycji będą dwa chodziki dla dzieci.
Obsługa ma przejść szkolenie z savoir-vivre i sytuacje typu palenie papierosów przy dzieciach mają przejść do przeszłości.
Darmowe wejście na lodowisko: 31.12 oraz 01.01-02.01 i 5.01. do 15:30. Weekendy płatne"
Miło patrzeć na frekwencję, która codziennie jest dobra odkąd mróz chwycił. I to zarówno w porze płatnej jak i bezpłatnej jest sporo osób. Wydaje się, że mimo początkowych problemów, sporej ilości niedociągnięć i to zarówno po stronie UMiG jak i firmy prowadzącej, lodowisko zaczyna cieszyć się dużym powodzeniem. Zobaczymy jak będzie w okresie szkoły.
Może zorganizujmy jakiś mecz hokejowy Radni i pracownicy UMiG – reprezentacja mieszkańców - strażaków OSP- uczniów szkół
Proponowany termin to 18.01.2014
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2014-12-30 16:01 przez jacekkk.
Jak na razie to zbieramy chętnych do gry, ale obawiam się, że niektórzy mieszkańcy, gdy staną z kijem hokejowym przeciwko radnym i pracownikom UMiG to może dojść do twardej walki i oby nikt nie trafił do STOCERU
Kwestia opłat za lodowisko na czas meczu...myślę, że każdy powinien zapłacić zgodnie z obowiązującym cennikiem, gdyż po co być potem wytykanym jak Pani HGW za niewykupienie biletu na przejazd?;)
Najpierw, aby zagrać taki mecz to trzeba zebrać drużyny a z tym idzie jakoś słabo, bo kogo zagaduję to odpowiedz „ oj łyżwy miałem na nogach 20 lat temu” Widocznie mieszkańcy Konstancina wolą zaglądać w kamerki i komentować ilu łyżwiarzy jest na lodowisku. Szkoda, bo naprawdę może być fajna zabawa. W nadchodzącym tygodniu wybieram się w poszukiwaniu sponsora, aby zafundował kije hokejowe
Łyżwy mam, w tygodniu jestem dostępny po 18. Grać nie umiem, ostatnio łyżwy na nogach miałem ze dwa lata temu. Kijem przez plecy, jakby co, potrafiłbym pociągnąć ;)
Kurcze taka inicjatywa, a ja łyżew na nogach nigdy nie miałem. No ale cóż mam nadzieję, że znajdzie się drużyna spośród radnych i urzędników gminnych. Mamy kilku młodych wilczków w radzie i urzędzie. Mam nadzieję, że podejmą rękawicę.
Mario nic nie szkodzi, że nigdy nie jeździłeś na łyżwach, damy Tobie inne zadanie. Przydzielimy Tobie rolę sędziego i będziesz rozdawał żółte i czerwone kartki a jeśli zagrają kobiety to zostaniesz masażystą