boisko do siatkówki będzie trawiaste?
Jest to skatepark. Po prostu zamiast boiska do siatkówki,, trawiastego !!! , stawiamy tam lodowisko. Teren oświetlony,monitorowany, podłoże najbardziej odpowiednie z mozliwych. W ten sposób unikamy kosztów montażu i demontażu corocznego, oraz nie ma problemu z magazynowaniem. Odpadaja też koszty napraw
coś się zmieniło? bo przy Skateparku miała być normalna toaleta a nie TOI TOI.
wynajęcia kabiny TOI-TOI. Co przy lokalizacji wskazanej przez SRS tez nam odpada, ponieważ dla tego placu i tak jest zaplanowane ustawienie takowej ?
Żartujesz? w wielu tematach bez biegania po różnych 'tefałenach' nic by się nie zadziało...i choćby na przykładzie fotoradaru dobrzy o tym wiesz...
I znów o pieniądzach. Kiedy w odpowiednim czasie do RM np. do komisji BOKiS wpłynie stosowny wniosek, zaakceptuje go większość radnych , to burmistrzowii nie pozostanie nic innego jak tylko uwzglednić w przyszłorocznym budżecie środki na zakup lodowiska. A jesli mimo to by tego nie zrobił, to wtedy można biegać po tefałenach
jestem jak najbardziej za! byle tylko później nie twierdzić, że znak firmowy tej (czy jakiejkolwiek innej) firmy narusza zapisy o reklamach w strefie A ;)
A o tym, że takie nowe lodowisko będzie działało w sezonie nie dwa m-ce ( co i tak teraz jest nierealne ) a co najmniej cztery, to w ciągu roku już mozna zacząć szukać sponsorów, którzy za możliwość umieszczenia swoich reklam będą współfinansować koszty utrzymania obiektu. Ja od razu proponuje spytac f-me SAUR !
nie tyle można co TRZEBA! tylko może być tak, że jak niektórych nie da się wykorzystać do celów politycznych to się ich działania dyskryminuje licząc dodatkowo na zniechęcenie...
czy naprawdę tego nie można wykorzystać?
No proszę GOSiR , ma znajomości nawet w TV ,jak podaje Kurier Mazowiecki to on uruchomił lodowisko w Konstancinie .O tych co przyczynili się naprawdę do powstania lodowiska ani słowa ,temat tabu.Ciekawa jestem ,czy też pan Bajkowski i Nowicki walczący o sztuczne lodowisko ,choć machnęli raz łopatą z tymi chłopakami przy budowie lodowiska przy GOSiR i czy się piszą pod apelem pana Jachcy ,aby pomóc przy utrzymaniu lodowiska ,które już jest i pewnie jakiś czas będzie, biorąc pod uwagę prognozy pogody : przepraszam na szczęście mamy taki klimat .Czasami zamiast za kamerę i mikrofon warto się wziąć za łopatę .Tu materiał z Kuriera/sama końcówka/[www.tvp.pl]
KrystianJachacy
robert
Jeżeli można dodać jeszcze kilka zdań, zanim zacznie się sprawdzanie DNA wykonawców lodowiska oraz pochodzenie łopat do śniegu -
POTRZEBNA POMOC DLA PANA WŁODKA.
Przez cały weekend podlewał lodowisko wodą (kilka warstw), a dodatkowo do chwili obecnej cały czas odśnieża. Pada non-stop a on sam to robi.
Naprawia też małe dziury po łyżwach.
Może teraz ktoś pomoże? Jakieś dyżury, co jakiś czas żeby pomóc to utrzymać
Jesteśmy gotowi wpadać w godzinach popołudniowych od poniedziałku do piątku, a z weekendami też pewnie nie będzie problemu. ;)
w tym rzecz ,że się zaczęła , sorry demokracja ,a przy okazji jest już jedno lodowisko może będzie drugie ,same plusy .Czy nie o to chodzi ?
Sorry, robiliście lodowisko dla ludzi, czy po to żeby dostać oklaski ?
Kampania wyborcza już się zaczęła? \
Może przy lodowisku banner: lodowisko im....
rondo
Ja się pytam : - GDZIE ONI SĄ ? Bo na pewno nie ma ich na ślizgawce przy GOSiR.
To w końcu jak jest ? Potrzebny taki obiekt za potężną kasę publiczną czy zbyteczny ? Gdzie ci rodzice , którzy tak płakali, że ich pociechy nie mają w mieście żadnych atrakcji ? Dlaczego nie przyprowadzają dzieci ? Dlaczego sami łyżew nie zakładają ? Wczoraj lodowiska przez cały dzien (nie licząc zajec szkolnych), z lodowiska skorzystało 5 slownie - pięc osób. Dzis do chwili obecnej na lodowisku zjawiły sie 2 osoby.
rondo
Tomasz Zymer
Nawet, jeśli nie uda im się ustawić lodowiska w tym sezonie - zrobili we dwóch z pomocą Jackkka ZNACZNIE WIĘCEJ, niż bogata gmina z zapleczem w postaci GOSiR i jego ogromnego budżetu.
Może dodajmy do kompletu 21 radnych ?
rondo
Zaproponuj coś konkretnie. Może plakat na tablicy ogłoszen w UMiG ?
Tomasz Zymer
A tego nie przewidziałem i nie brałem pod uwagę. No fakt ! Nie przychodza , ponieważ nie za takim lodowiskiem sie opowiadali. Nie OTAKE lodowisko Polska Ludowa walczyła
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tomasz Zymer
............................ Według mojej wiedzy publicznie przeciw takiemu traktowaniu sesji i funkcji rady zaprotestował jeden radny, niejaki TZ - i to nie jest autoreklama, tylko głos wołającego na karczowisku. Tak czy inaczej, pan Cieślawski swoich obyczajów nie zmienia, a kadencja się kończy.