Janusz W
Czy w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna wprowadzono w drodze Zarządzenia Burmistrza przejrzyste zasady określające przeprowadzania naboru na stanowiska urzędnicze i kierownicze tak, aby nabory te były uczciwie przeprowadzane a tym samym otwarte, konkurencyjne i ... niedyskryminujące?
Janusz W
mania
Janusz W
Czy w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna wprowadzono w drodze Zarządzenia Burmistrza przejrzyste zasady określające przeprowadzania naboru na stanowiska urzędnicze i kierownicze tak, aby nabory te były uczciwie przeprowadzane a tym samym otwarte, konkurencyjne i ... niedyskryminujące?
o jaka dyskryminacjÄ™ chodzi?
Wkleja pan po raz trzeci to samo, ale nie chce odpowiedzieć na prośbę o wyjaśnienie, to jak mam odpowiedzieć?
Jedynie zadałem pytanie - a ono brzmi: czy w Urzędzie Miasta i Gminy Konstancin-Jeziorna wprowadzono w drodze Zarządzenia Burmistrza przejrzyste zasady określające przeprowadzania naboru na stanowiska urzędnicze i kierownicze tak, aby nabory te były uczciwie przeprowadzane a tym samym otwarte, konkurencyjne i ... niedyskryminujące.
Nie napisałem i nie twierdze na tę chwilę, że nabory są zamknięte, niekonkurencyjne czy też dyskryminujące, tylko pytam czy w ogóle zostały ustanowione jakiekolwiek zasady naboru aby można się było z nimi zapoznać, tak jak w każdej przyzwoitej gminie i mieście się czyni?
To moze warto by bylo wątek dyskusji zacząć po podaniu tego oficjalnego komunikatu, bo merytorycznej dyskusji nie bedzie jezeli Panskie mysli pozostana tylko w Panskiej glowie.....
Janusz W
Znam powody. Ale warto poczekać na "oficjalny" komunikat.
Janusz W
nierówne traktowanie kandydatów
Więc?
Janusz W
Artek_Bartek
Ja to jakoś dziwnie jestem przekonany, że każdy Burmistrz ma prawo dobierać sobie współpracowników według własnego widzimisię bo zakładam, ze nie jest samobójcą i zawsze kierować sie bedzie merytoryką a nie polityką...
Własnym widzimisię to można się kierować we własnej prywatnej firmie a nie w samorządzie terytorialnym czy też administracji rządowej. Tak właśnie psujemy Państwo, takim widzimisięm. Tu na pierwszym miejscu jest prawo a nie widzimisię ...
Janusz W
mania
Janusz W
nierówne traktowanie kandydatów
Więc?
zdaje się w Konstytucji jest zapis o równym traktowaniu obywateli, nie zależnie czy jest łysy, ma czarną czy biała skórę, jest homo czy hetero, ma jedna nogę krótszą lub niedowidzi
Jednak w przypadku określonych stanowisk niektóre cechy mogą eliminować kandydata, bo utykający strażnik nie dogoni złoczyńcy, niedowidzący będzie marnym skarbnikiem itd.
Jezuuuu, staram się bardzo precyzyjnie pisać co mam na myśli a Pani ciągle o tym łysym i utykającym pisze ... Więc powtórzę, czy mamy w gminie określone zasady i procedury porządkujące etapy naboru, sposób przyjmowania oraz rodzaje dokumentów aplikacyjnych. tak aby nie stwarzać pozorów stosowania otwartego i konkurencyjnego naboru, a w rzeczywistości sterować przebiegiem konkursów, by zwiększyć szanse konkretnych kandydatów albo zniwelować szanse innych np. poprzez ustalanie kryteriów nieadekwatnych do zadań realizowanych na obsadzanych stanowiskach, za to odpowiadających kwalifikacjom preferowanych osób - mam na myśli wybiórcze stosowanie przyjętych zasad oraz nierówne traktowanie kandydatów.
Janusz W
.................... a w rzeczywistości sterować przebiegiem konkursów, by zwiększyć szanse konkretnych kandydatów albo zniwelować szanse innych np. poprzez ustalanie kryteriów nieadekwatnych do zadań realizowanych na obsadzanych stanowiskach, za to odpowiadających kwalifikacjom preferowanych osób, wybiórcze stosowanie przyjętych zasad oraz nierówne traktowanie kandydatów
Więc?
Janusz W
Kulisy decyzji pana Jańczuka są porażające i szokujące zarazem.