mania
fakt - nie dość precyzyjnie się wyraziłam: nie zaliczyli i nie odesłano do szkółki, by się douczyli.
W naszej gminie nie ma w tej chwili specjalistów od zarządzania Strażą Miejską. Rozumiem zatem, że pan Burmistrz zamówił w/w test u Wybitnych Specjalistów Skądinąd
W związku z tym mam trzy (dłuższe) pytania:
1) Czy przygotowanie testu kompetencyjnego zlecono firmie zewnętrznej, a jeśli nie, to jacy pracownicy UMiG go przygotowali, zgodnie z czyimi wskazówkami i na podstawie jakich kwalifikacji?
2) Jeśli test przygotowała firma zewnętrzna, to za jaką sumę, jaka firma i gdzie można znaleźć złożone przez gminę zamówienie wraz z warunkami.
3) Czy treść testu jest już obecnie (po jego napisaniu przez 4 kandydatów) jawna i Burmistrz może ją przekazać obywatelowi TZ na wniosek o informację publiczną, czy też jest nadal utajniona i będzie służyć kolejnym kandydatom? Jeśli jest tajna, to ile i jakich osób w Urzędzie Miasta i Gminy ma do tej treści dostęp?
Pytania te znajdą się oczywiście we wniosku o informację publiczną.
A teraz mam dla Państwa test kompetencyjny. Kto go zda, zostanie moim zastępcą w firmie Mr Tomasz & His Big Belly Unlimited
1) Jak nazywał się ulubiony pół-jamnik mojej babci?
2) Jakie wydarzenia ostatecznie upewniły mnie w przekonaniu, że Burmistrz nie zamierza rozwiązać problemu uciążliwej produkcji w Mirkowie?
3) Co należy w związku z tym faktem przedsięwziąć po wyborach?
4) Co mam w bocznej kieszeni jesiennej kurtki?
Każdemu, kto prawidłowo napisze ten ekspercki test, oddam połowę moich kolacji do końca roku oraz Złoty Pierścień Władzy, ukryty przez Golluma ;)