i rozumiem, że te wspólne działania rozpoczęły się od wysyłki zaproszenia na to spotkanie/konferencję do wszystkich stowarzyszeń z terenu gminy?
Tylko wspólne działania wszystkich środowisk zapewnią sukces. Tych, którym zależy na rozwoju nie może zabraknąć na naszym spotkaniu. Opracujmy plan, uwzględniający potrzeby wszystkich podmiotów i realizujmy go razem z Gminą Konstancin-Jeziorna.
mania
W końcu wszystkim nam chodzi o to żeby Kcin rozkwitł.
Nie to żebym czuł się na siłach uleczyć Cię z Twego wymiotnego odruchu (przez niektórych usprawiedliwianego ślepym uwielbieniem dla wszelkich działań Burmistrza) jednak....
- mnie się już zbiera na pawia gdy czytam niektóre wpisy: wszystko co się wydarzy kojarzy się z wyborami: mapa interaktywna, bo wybory; budowa dróg, bo wybory; biuletyn gminny w Kurierze (nareszcie się doczekaliśmy), bo wybory... Byłoby najlepiej żeby Burmistrz i urzędnicy przesiedzieli na swych stołkach przez cały 2014 nieruchomo, patrząc się szklanym wzrokiem w przeciwległą ścianę...
Artek_Bartek
Mapa interaktywna pomysł zajefajny (sam cośtam zgłosiłem...choć brak mi na ten przykład jakiegokolwiek info zwrotnego (a podanie email jest obowiązkiem) choćby w postaci "dziękujemy za zgłoszenie, odezwiemy się..."....jeśli coś nie zostanie zrobione bo "to nie my to oni" to skąd ludzie bedą wiedzieć, ze to ma sens?
tu nie chodzi o pisanie dziękczynne tylko o prostego maila zwrotnego pt. 'zarejestrowaliśmy' z ewentualnym odwołaniem do kolorowej legendy, o której mówisz...
pisanie dziękczynne za złożenie zawiadomienia o śmietnisku itp. to zbędna biurokracja. Na mapie zaznaczone na pomarańczowo punkty zmieniają kolor: o ile sobie przypominam zmiana na zielony oznacza, że została informacja przekazana do konkretnych osób, czarny, że już zrobiono co należy itd.
nieco to Tomku na zasadzie psów i karawany.....
mówcami: Burmistrz, Przewodniczący Rady Miejskiej oraz pracownik Urzędu do spraw naprawy dróg w roli przewodniczącego platformy propagandowej - to trudno nie zauważyć w takim wydarzeniu elementu kampanii wyborczej
(...)
"kto ma uszy, niechaj słucha"
Wykorzystajmy potencjał Gminy Konstancin-Jeziorna – jej walory historyczne, przyrodnicze i uzdrowiskowe.
Na początek współpracy chcemy Państwu zaproponować włączenie się do tworzonego wspólnie z gminą systemu „Karty Mieszkańca” oraz „Uzdrowiskowej Karty Rabatowej”.
Tych, którym zależy na rozwoju nie może zabraknąć na naszym spotkaniu.
Tomasz Zymer
Skoro jednakże moje komentarze mają tak fatalny wpływ na Mani trawienie - niniejszym wycinam wszystkie powyższe. Przeniosę na własnego bloga.
Tomasz Zymer
Nota bene: "Konferencja" odbywa się niemal dokładnie w tym samym czasie, co sesja Młodzieżowej rady Miejskiej. MRM ogłosiła swoją sesję pod koniec marca i zaprosiła na nią wszystkich radnych oraz Burmistrza. Nie sądzę, żeby młodzi radni skończyliu swoją sesję w godzinę, więc ich nie będzie, a dorośli radni będą musieli wybierać, gdzie chcą iść: na pierwszą od pół roku sesję MRM (młodzi obiecują nowe inicjatywy), czy na spotkanie przedwyborcze (dobrze, że w CKiR - może zaproszą przedstawicieli tej instytucji i porozmawiamy poważnie o uzdrowisku?
mania
Posiedzenie MRM rozpoczyna się o 16:30 - m.in zaproszeni zostali: Przewodniczący i Radni RM oraz Burmistrz [bip.konstancinjeziorna.pl] wiadomośc wisi w BIP od 28. marca
Konferencja zaczyna się o 18:00, na która zaproszono też członków MRM
a ja jestem zdania, że ktoś powinien mieć na tyle woli i samozaparcia by zorganizować stowarzyszenie...stowarzyszeń... spróbować to rozczłonkowane towarzystwo zebrać maksymalnie do przysłowiowej kupy i poprowadzić do wspólnego celu...jeśli się nie dadzą namówić wszystkich to...ich problem..... bez jakiejś woli porozumienia ponad podziałami nic z tego dobrego nie wyniknie...
Każde stowarzyszenie powinno organizować takie spotkania. Stowarzyszeń jest w Kcinie ponad 30