rondo
P.maniu, drugi raz ta sama sytuacja. W momencie gdy likwiduje pani swój post i zastepuje go innym, skasowany zostaje przy tej okazji mój, w którym znajduje się cytat z tego paninego, usuniętego. Czy pani sie wstydzi tego co pisze ?
Ten usunięty post zamieszczony był (pewnie całkiem przypadkowo) tuz przed wyborami. Co najciekawsze skasowała go pani, zatarła po nim ślad wszelaki , nie jako moderatorka , tylko jako użytkowniczka. Inni uzytkownicy oczywiście takich możliwości nie posiadają. No cóż oprzyjmy się na wpisie dzisiejszym.
mania
Koncepcja, projekt i budowa pomostu na odnodze rzeki Jeziorki przy rondzie Jana Pawła za 20 000zł - rozszerzenie oczekiwań od budżetu partycypacyjnego - pomost ma być stabilny, porządnie zrobiony, żeby stare mury Papierni nie czerwieniły się ze wstydu
A te pieniądze są zapisane w projekcie budżetu na rok 2015 ? I po co był ten cały cyrk z pseudobudżetem obywatelskim ? Po to aby mieszkańcy podrzucili pomysły a p. burmistrz je przechwycił i promował jako swoje ?
mania
Koncepcja, projekt i wykonanie pomostu rekreacyjno-widokowego w rejonie „Hugonówki" za 40 000 zł (na górze opalanie i podziwianie widoków, na dole "parking" dla kajaków i in. okrętów)
Cały "BO" na rok 2014r był na 50000 zł. a teraz jedna tylko pozycja będzie nagle realizowana za 60000 zł. Gdybym wiedział, że mogę dysponować dla swojego pomysłu takimi pieniędzmi , to tez bym nie proponował pomostu pływającego.
Natomiast pomost dwupoziomowy ? A dlaczego nie trzy a najlepiej czteropoziomowy ? Na poziomie dolnym - kajaki, na drugim - parking dla samochodów, na trzecim - knajpa z wyszynkiem i dancingie, na czwartym - hotel pięciogwiazdkowy. Acha no imusi być poziom piąty zeby się ludziska mieli gdzie opalać bo na trawnikach rozległych, parkowych to tak jakoś bez sznytu wielkopańskiego, tak po plebejsku.
Co za dureń wpadł na pomysł ten ? Należy sie medal....z buraka.
Nie pamiętam, żebym cos skasowała specjalnie przed wyborami...
Wywalilam dzisiaj mój wpis o podwójnym pomoście, bo dałam to samo - już z kosztami, spisane z budżetu.
Moglo być tak, że kliknęłam "Usuń z odpowiedziami" zamiast "Usuń"
Te pomostki w parku nad bagnami i wśród trzcin cieszą się sporym powodzeniem, to co szkodzi, że będzie przy Hugonówce taki taras widokowy.
Chyba dobrze, że wyskrobano więcej kasy na pomost przy św.Janie, zamiast jakiegoś pływającego plastikowego badziewia. Chyba ładniejszy będzie wykonany z desek? Choć można było zrobić jeszcze taniej, nie naruszając budżetu partycypacyjnego robiąc pomost z powiązanych butelek po wodzie żywiec.