Ja dzis przed 22 miałem wielkie szczęście porozmawiać z PASJONATEM!
Za takiego bowiem należy uważać człowieka, który od bodaj 2009 roku (wspólnie z bratem) zaangażował ogromne pieniądze (np.zakup promu..) i walczy z urzędniczą machiną (uzbierał kilka segregatorów) a od trzech lat dodatkowo płaci za dzierżawę ostróg...
Nadzieja w tym, ze ma poparcie wszystkich władz lokalnych choć nie do końca było dla mnie jasne w jaki sposób wyrażone poza przyklepaniem po plecach 'jesteśmy za'.
Nadzieja też w tym, że ostrogi są częścią...wojewódzkiej drogi 721 (wszystkie mapy to potwierdzają...) nawet jeśli jest to w tej części...strategiczna budowla wojskowa (z nakazem opuszczenia miejsca na wypadek konfliktu zbrojnego w ciągu 24 godzin)...
Największe zastrzeżenia zgłasza Ochrona Środowiska ale..zaprasza do rozmów...
Policja zgłasza...sprzeczności w znakach np.zakaz wjazdu a jednocześnie za nim uwaga strony brzeg (czyli jak jedziesz to uważaj)
W każdym bądź razie na dziś spory problem to podniesiona woda i niemożliwość dokończenia prac po drugiej stronie Wisły, gdzie brakuje najazdów poniżej jakichś metalowych zakończeń o nazwie, której nie zapamiętałem...
Pomagają w tych pracach lokalni przedsiębiorcy...
Przy dobrym układzie przeprawa ma ruszyć jeszcze w lipcu choć marne szanse są by było to na najbliższy weekend
Ceny...ze względu na stawkę VAT ma być rozbicie...osoba (w tym kierowca i rowerzysta) płynie za 3 zlocisze..jego pojazd auto za zdaje sie 9, motor 5 a rower 2...
I odnośnie rowerów...Warszawa promuje tego typu atrakcje (ponoć pływa w Wwie 5 promów) dofinansowując przejazdy rowerów...my byśmy mogli się wpisać w 'pętlę warszawską' jednak niestety 'nasz' przedsiębiorca nie płaci podatków w stolicy...
Zobaczymy jaka bedzie chęć wsparcia ze strony naszego samorządu i tego karczewskiego...dla mnie to by była taka inwestycja w...ścieżkę rowerową...
W każdym bądź razie uścisnąłem dłoń człowiekowi życząc mu powodzenia!