może nie przed drogą mają chronić te słupki a przed dzikim zwierzem , ktory czych wszędzie na cyklistow.
mania
. A gdzie ta droga, przed która słupki maja chronić rowerzystów?
wg mnie juz lepszy brak ścieżki niż taka ktora jest pośmiewiskiem
Artek_Bartek
.u nas tego problemu nie ma bo ani słupków ani ścieżek...:-(
and
Mixiorek
A brak ścieżek rowerowych na terenie naszej gminy nie jest pośmiewiskiem?
Ano jest , ale proszę odpowiedzic sobie na pytanie co jest lepsze atrapa/lub wyrób źle wykonany czy ich brak .
Mixiorek
and
A brak ścieżek rowerowych na terenie naszej gminy nie jest pośmiewiskiem?
Pewnie trasa opisana przy komputerze za pomocą map Google
Tomasz Zymer
Przewodnik jako książeczka - owszem, wygląda ładnie, choć mapki są w nim niezwykle niedokładne.
Panie Tomasz, akurat jechałem tym szlakiem (o ile pisze Pan o szlaku Nadwiślański Szlak Rowerowy) nie znając go wcześniej i nie miałem najmniejszych problemów z odnalezieniem się. Jedyne do czego mogę sie przyczepić to pomylony kierunek przed wjazdem na most przy Papierni. Mapy są względnie dokładne, tyle że trochę na nich tłoczno.
Tomasz Zymer
Moja córka poleciła trasę z w/w przewodnika harcerkom ze swojego zastępu na rajd rowerowy z Kabat przez Wygon, koło Starej Papierni, dalej przez Obory nad Wisłę. Dobrze przygotowane harcerki dysponujące wydrukiem stron z przewodnika i schematyczną mapką zgubiły trasę co najmniej dwa razy. Szlaki są odcinkami fatalnie oznakowane, zaś opis nie wystarcza do odnalezienia niektórych kluczowych punktów.
RaV
W warszawie od jakiegoś czasu funkcjonuje Pełnomocnik Prezydenta m.st. Warszawy ds. komunikacji rowerowej, może i u nas przydałby się taki ktoś?
daru
Miejmy nadzieję, że na snuciu planów się nie skończy.
[www.konstancinjeziorna.pl]
Lepiej późno niż wcale jednak nasuwa sie pytanie co stało na przeszkodzie aby tym tematem (ścieżki rowerowe) zająć się wcześniej a nie dopiero na koniec kadencji przed wyborami.
"Ustalono, że koordynatorem wspólnych działań będzie konstanciński magistrat".
To akurat mnie nie cieszy. Patrząc co do tej pory (nie)zrobił nasz urząd, ma nadzieja coby ścieżki zobaczyć w realu jest płonna. Obym się mylił.
Artek_Bartek
Ale jutro o 19 jest zdaje sie spotkanie w CKR i można dopytać ;)
Artek_Bartek
(jest tam w drugim członkiem coś o przyszłości, ale...jeden z administratorów jest czuły na tym punkcie