Dyrekcja szkoly( o ile mi wiadomo) planowala nabór do 3 klas , niestety m.in niż demograficzny pokrzyżował te plany.
Tomasz Zymer
(...) dyrektor wiedział już w maju, że jeśli nie zbiorą się dwie klasy pierwsze po 30 osób, nabór zostanie anulowany. .
Mówisz o p. Głuszkowskim ( chyba nie przekręciłem nazwiska ) pełniącym obowiązki od maja ? Z tego co mi wiadomo to nie jest on już ani p.o ani dyrektorem tej szkoły. Szkoła ma nowego Dyrektora z konkursu .
AK
. Ciekawy jest epizod urzędowania nowego dyrektora - przecież to on powinien walczyć o podtrzymanie naboru. Ciekawa sprawa dla dociekliwych.
mania
Do "żeczy" - może osoby zainteresowane napisałyby do Starostwa wniosek o informacje publiczna i dopytały się wszystkiego. A drugi do burmistrza Kcina odnośnie przenosin gimnazjum.
mania
Do "żeczy" - może osoby zainteresowane napisałyby do Starostwa wniosek o informacje publiczna i dopytały się wszystkiego.
mania
Jak dotąd promocja była do bani. Kto spoza południowego Mazowsza wie o tężni o pieknie położonych terenach nadwiślańskich, o związkach z Kcinem Żeromskiego i innych znakomitych postaci ?
Dziś przejeżdżałam Wilanowską i na płocie przy pętli autobusowej wisi baner o tężni w.... Ciechocinku.
Teraz gdy lada moment wyremontowana 724 pozwoli dojechać szybciej do Kcina, może wartoby rozreklamować naszą mieścinę
and
Mówisz o p. Głuszkowskim ( chyba nie przekręciłem nazwiska ) pełniącym obowiązki od maja ? Z tego co mi wiadomo to nie jest on już ani p.o ani dyrektorem tej szkoły. Szkoła ma nowego Dyrektora z konkursu .
Dziś wróble ćwierkały, że L.O nie ma już dyrektora menagara a w szkole są tylko dwie ostatnie klasy , jak tak dalej pójdzie to w naszym pieknym mieście nie bedzie żadnej szkoły średnej , choć mam nadzieje że tylo czarno widze
AK
and
Miałem na myśli nowego dyrektora - managera
o ile mi wiadomo to 33osoby , na dwa kierunki tzn 15 do jednej ( bodajże humanistycznej ) i 18 do drugiej ( cos tam z modelingiem związanej)
mania
Podobno zgłosiło się do LO dwadzieścia kilka osób,
o ile mi wiadomo są jeszcze dwie ostatnie klasy konczące edukacje w roku szkolnym 2013/2014 , więc szkoła jeszcze żyje , kiedyś w Kurierze Południowym była notatka o zaadaptowaniu bud.C dla przedszkola z Jaworskiego , ale chyba nic z tego nie wyszło
mania
dlatego nie było sensu utrzymywać szkoły - sporo kosztuje oświetlenie, ogrzanie itd. budynku. Zdaje się byla propozycja przeniesienia tam z Bielewskiej gimnazjum - wtedy może by sie opłaciło, ale nie wiem co było dalej. Niestety moje wiadomości są tylko z magla (autobus 710).
Nie wiem skad ta wiedza ,jeśli chodziłaś do tej szkoły to ok, jeśli wniosek z obecnego stanu rzeczy ,to uważam że( choć mam nadzieje, że sie myle) bezpodstawny.
gosia1
... czy jest dobre liceum ? Nie pytam złośliwie, po prostu z mojej wiedzy wynika, że - nie ma..
Szkoła powinna ponieśc konsekwencje za działania starosty ? Wolne żarty.
gosia1
Inną kwestią jest pozostawienie młodzieży na lodzie na tydzień przed rozpoczęciem roku szkolnego. Według mnie to szkoła teraz powinna ponieść
odpowiedzialność za zaistniałą sytuację i pomóc im i ich rodzicom znaleźć miejsce w innych szkołach. Wyobrażam sobie teraz tych rodziców, bo to oni przecież się tym zajmą, gdy nagle muszą wziąć urlopy w pracy, by pomóc swoim dzieciom. Masakra.
and
Obecny niż demograficzny jest przyczyną tego stanu , zresztą media krzyczą o tym już od dłuższego czasu.