Mario
Żeby zawalczyć o bazę dla Legii trzeba jej dać teren atrakcyjny pod inwestycję, którego de facto gmina nie posiada. tzn na pewno posiada łąki oborskie z terenami podmokłymi. Przekonać Legię do tego pomysłu bardzo ciężko będzie. Inne lokalizacje?
robson
Uważam że teren przy Wilanowskiej jest dużo lepszy chociażby z powodu lekkiej uciążliwości obiektów takich jak stadiony , ogólnie z doświadczenia wiem że większość tego typu inwestycji budowana jest na obrzeżach miast / Piaseczno , Karczew , Otwock , Białobrzegi / że przytoczę tylko kilka przykładów . Poza tym ktoś już wybudował boisko na terenie podmokłym i w dni deszczowe może hodować tam kaczki . A na koniec i tak najlepsze tereny już zresztą częściowo zagospodarowane to tereny Skry Konstancin , SGGW i tak użycza ten teren klubowi od tylu lat na taką działalność .
mania
Może rzeczywiście warto zainteresować się Legią - np. na polach SGGW. Uczelnia tez by zyskała mając porządny stadion. I byłby w miejscu, w którym nie przeszkadzałby mieszkańcom.Tylko ile tam jest hektarów?
Mixiorek
mania
Może rzeczywiście warto zainteresować się Legią - np. na polach SGGW. Uczelnia tez by zyskała mając porządny stadion. I byłby w miejscu, w którym nie przeszkadzałby mieszkańcom.Tylko ile tam jest hektarów?
Kluczowych pytań jest kilka, ja bym odwrócił ich kolejność:
1. Czy Burmistrz wiedząc, że trzeba oddać działkę w użytkowanie wieczyste jest za?
2. Czy rada miejska wiedząc jakie są warunki Legii jest za?
3. Czy mamy taką działkę? Około 7ha?
Jeżeli odpowiedź na pytania brzmi "nie" to nie ma tematu.
Możemy wejść do gry jeżeli Sulejówek ostatecznie będzie ostatecznie na nie. Tylko, że musimy działać szybko i sprawnie oraz być konkretni wiedząc jakie warunki ma Legia.
Maxim159
Przy okazji pierwszego Sparingu 4 ligowego KSu :
KS Konstancin - Perła Złotokłos 4:3 (3:2).
Bramki: M. Prażuch x2, samobój, A. Wiercioch
Dobry znajomy z Piaseczna dał mi ciekawą informację - Wynajęcie sztucznego boiska w Piasecznie pełnowymiarowego kosztuje 300zł za godzine, przy czym kluby z powiatu płacą tylko 10% tej kwoty. Szkoda , że naszym chłopakom krzyczą 100% !