" Nasz Człowiek" w Starostwie to brzmi dumnie ,ale jak to "przesiedlenie" skończy się dla dzików ? czy aby nie jak dla koala w Australii?[tvnmeteo.tvn24.pl]
mania
Przykre, gdy się mówi o zabijaniu zwierzaków, któreśmy sami do siebie zaprosili wyrzucając przez wiele lat do lasów odpadki. Dlatego pocieszająca jest inicjatywa Ksawerego Guta - NASZEGO CZŁOWIEKA w Starostwie.
Tak pisze na swoim profilu:
Dziś w Wydziale Bezpieczeństwa negocjowałem warunki umowy na odłów dzików z terenu powiatu. Dziki z Baniochy a potem z Konstancina zostaną złapane w odłownię i wywiezione do specjalnego ośrodka dla dzikich zwierząt na terenie północno-wschodniej Polski. Na terenie 180 hektarowego ogrodzonego ośrodka z daleka od naszych domów będą ryły w ziemi do woli.
wiecej tu: [www.facebook.com]
babet
ale jak to "przesiedlenie" skończy się dla dzików ? czy aby nie jak dla koala w Australii?[tvnmeteo.tvn24.pl]
powtórzę " chociażby skończyły tak jak biedne misie", takie jest nasze człowieczeństwo : to my decydujemy kto ma żyć i gdzie . To mi przypomina moją sąsiadkę ,która buty zostawia przed drzwiami swojego mieszkania a zmiotkę trzepie na korytarzu.
mania
Chyba lepiej że wyjadą, a chociażby skończyły tak jak biedne misie. To lepsze niż strzelanie do nich przez myśliwych - nie zawsze zwierzak ginie od jednego strzału, często zanim skona dopadną go psy i ku uciesze myśliwych umrze po kilku godzinach.
czy "NASZ CZŁOWIEK" w Starostwie czasami nie ma zamiaru startować do Sejmu z listy PO?
inicjatywa Ksawerego Guta - NASZEGO CZŁOWIEKA w Starostwie.