Mixiorek
Dyskusja nie powinna kręcić się wokół tego, że komuś coś się należy. W naszym kraju każdy twierdzi, że komuś coś się należy.
Dyskusja powinna być nad twardymi danymi demograficznymi, statystycznymi z terenu naszej Gminy. To one powinny wskazać Władzy gdzie powinno być przedszkole w pierwszej, drugiej, trzeciej kolejności.
Hammer
ostatnio usłyszałem ciekawą opinię nt. Wareckiej. Otóż dziecko po powrocie trzeba przebrać i wykąpać bo przechodzi zapachem stęchlizny z budynku. Zastrzegam, że to opinia zasłyszana.
mania
Ja ciągle jestem za pl.Sportowym, bo nawet jeśli się okaże po kilku latach, że społeczność się zestarzała, to taki budyneczek w ładnej scenerii może służyć jako miejsce spotkań młodych/ starszych / seniorów
Mario
A poza tym rodzi się pytanie....co z terenem przy Wareckiej, jeżeli wybudujemy na Placu Sportowym. 30% powierzchni biologicznie czynnej daje ładne perspektywy....o tym nam Burmistrz nie mówił nic, jakie ma plany względem tego terenu póki co. Dodatkowo każdy Radny dostał list od TMPiZK w sprawie powinności przeprowadzenia konsultacji społecznych w kwestii lokalizacji nowego przedszkola.
Bartek
Szkoda na co? A co tam teraz jest, ze szkoda? Zadrzewiony plac. To sporo, ale bez przesady.
Mixiorek
... może będzie poważna i merytoryczna prezentacja z twardymi danymi na środowej sesji RM?
W maglu słyszane że decyzja o budowie przedszkola na Placu Sportowym została wczoraj przyklepana. Może ktoś to zweryfikować?
Z drugiej strony wcale bym się nie zdziwił, jak burmistrz się na coś uprze to tak bedzię, żadnych wyliczeń demograficznych o które upomina się Mixorek nikt nie przedstawi. Tu chodzi o działkę na Wareckiej jak już pisał T.Z która jest cenna. Burmistrz od dawna mówił że na Wareckiej nie moża budować bo teren "zalewowy", ale przedzkole w Oborach na terenie realnie zalewowym wybudował
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-05-28 08:30 przez daru.
daru
Z drugiej strony wcale bym się nie zdziwił, jak burmistrz się na coś uprze to tak bedzię, żadnych wyliczeń demograficznych o które upomina się Mixorek nikt nie przedstawi.