Mario
link
tutaj można obejrzeć reportaż. od 8 minuty 10 sekundy.
Zastanawia mnie jako Radnego, jedna kwestia.
1. Gdzie był nacisk społeczny wśród mieszkańców i TMPiZK na Burmistrza w poprzedniej kadencji, by zagospodarować na cele sportowe ten plac. Jak to wyglądało. Mógłby mi ktoś przybliżyć jakie działania w tym kierunku były podejmowane? Niezaprzeczalnym jest to, że brak w tej sprawie był konsultacji. Niezaprzeczalnym, że lokalizacja mocno kontrowersyjna, ale również niezaprzeczalnym, że Leśna Chatka musi mieć nową lokalizację i że powinno to być w tej części Skolimowa, ze względu na to, że inne części miasta mają przedszkole. Jednakże nie mogę się zgodzić, że bardzo dobrą lokalizacją byłyby okolice Nowego Wierzbna.
1. Nie słyszałam, natomiast często przechodząc obok, widziałam kawal ziemi porośniętej krzaczorami, uschniętymi, polamanymi lub chorymi drzewami, pomiędzy którymi walały się butelki i reklamówki z... ??? oraz ryły dziki.
Gdzieś tak w polowie VI kadencji, na placu pojawiła się ekipa, która wycinała chore drzewa i dała szanse zarosnietym dotąd sosenkom i ładnym liściastym, teren został oczyszczony.
Nie słyszałam o jakichś działaniach i planach, poza kontrowersyjnym projektem umieszczenia skateparku - tj. strefa A uzdrowiska i miejsce ze względu na możliwy hałas nie znalazło poparcia wśród okolicznych.
O projekcie postawienia przedszkola była mowa - o ile pamiętam w październiku na spotkaniu Burmistrza z mieszkańcami Skolimowa, było kilkudziesięciu mieszkańców i kilkoro radnych, m.in. p. Magdziarz i nikt nie pisnął że to poroniony pomysł.
Następne spotkanie z mieszkańcami Skolimowa było w maju - zainicjowane przez radnych, niestety zapowiedziane dzień przed i nie wiem ile osób uczestniczyło.
Nowe Wierzbno pomysł genialny >
<, a jeszcze lepiej w Jastrzębiu lub Turowicach
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-06-19 23:09 przez mania.