mania
Wklejam jeszcze raz tabelkę, żeby zilustrować drugi temat - autobusy.
Autobusy to nie tiry, ale pojazdy ciężkie.
Jak się pominie autobusy to zostają same tiry i jak widać w tabelce wynoszą one 866 szt. (495+371) co stanowi 3,46% całego ruchu na 724.
Policzyłam w rozkładzie MZK ilość kursów, a więc autobusów liniowych na drodze 724, dane z 2012r, ale ilość kursów
tak bardzo chyba się nie zmieniła.
Linia 710 - 111 kursów w obie strony,
Linia 700 - 16 kursów w obie strony,
Linia 724 - 17 kursów w obie strony.
Razem: 144 autobusy liniowe MZK przejeżdżające drogę 724 w najruchliwszym punkcie.
W tabelce jest napisane, że przejechało 247 autobusów, a więc wynika, że dodatkow przejechało 103 autobusy, można je określić - obce. Czyli na każde 3 autobusy MZK jadą dwa autokary, mnie się to wydaje conajmniej dziwne.
Uważam, że nie można sumować ruchu z drogi 721 i 724, bo droga 721 kończy czy też zaczyna się na 724.
Wracając na temat autobusów, tym razem na 721 - w tabeli podano, że tą drogą przejeżdża 85 autobusów, ale kursów MZK jest tylko 17, zatem "obcych" jest aż 68 w ciągu doby, a to oznacza, że w każdej godzinie (od 6 rano do powiedzmy 23) przejeżdżają 4 autokary.
To mogą potwierdzić tylko ci, ktorzy mieszkają na drodze do Piaseczna przy 721.
Dla mnie te wyniki są dziwne i dlatego mam wątpliwości, co do wyników nowych pomiarów ruchu na drodze 724.
ale ja tylko Dulska jestem...