Udział procentowy TIRów w ogólne liczbie pojazdów, podany przez Marszałka chyba się zgadza.
Ale gdy wpatrzyłam się w dane, w tabeli oniemiałam.
Nasze dwie drogi wojewódzkie przemierza średnio w ciągu doby 46 009 pojazdów samochodowych. A ile inne drogi?
W tym 1355 ciężarówek. Z obliczeń mi wyszło, że po drodze 721 przejeżdża średnio co 3 minuty jeden TIR, a odnowioną 724 rozjeżdża jeden TIR co 2 minuty. To mniej więcej pasowałoby do natęzenia ruchu pzredstawionego na filmiku Jackkka
Oczom nie wierzę, gdy patrzę. Może ktoś mniej slepy i bardziej gramotny wyłowi z tabeli: [
siskom.waw.pl] (nasze drogi wojewódzkie sa na str. 27) bardziej optymistyczne dane.
Jeszcze dodam, ze nasza 724 (w punkcie pomiarowym 14183- zob w tabeli) 24 746 pojazdów/ dobę.
zajęła piąte miejsce
wśród wszystkich dróg wojewódzkich w całej POLSCE pod względem średniego dobowego natężenia ruchu.
Wyższe miejsca zajęły punkty pomiarowe na drodze 719:
Przez punkt pomiarowy Pruszków Przejscie (2) przejechało 28 519 pojazdów, Pruszków Przejście (1) 33 019 pojazdów, punkt Reguły Pruszków - 42 383 i najwięcej (tez drogą 719) w Wawa Regły 41 118
Tyle, że przy drodze 719 nie lezy hołubiona przez Marszałka PERLA POLSKICH UZDROWISK - Konstancin-Zdrój
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-01-08 18:20 przez mania.