Jeszcze ,żyją i pamiętają jak to było pieknie za czasów "minionych" ,jaki był czysty Konstancin,nie chce mi się nawet pisać o detalach ,kto mieszkał to wie , jedna wielka fikcja . Może Pan miał czysto i bezpiecznie bo był komendantem MO ,ale inni ?
Obserwator2
Przykro mi Tomku ale mam diametralnie inne spojrzenie na te sprawy. Łapówki brali kiedyś i biorą teraz / milionowa afera łapówkowa w KGP /, za mojej kadencji wyrzuciłem trzech milicjantów za drobne łapówki, ale były też sprawy za próbę przekupstwa. Znasz ranking państw w których łapówki są ciągle problemem. Jesteśmy daleko za "normalnymi państwami". Nagrody dla Policjantów i Strażników powinny być przyznawane na bazie oceny stanu bezpieczeństwa, porządku, czystości i oceny mieszkańców o ich pracy.
Ilośc mandatów za rok 2011 nałożonych przez Straż to wstyd, nie tylko strażników, kiedy w mieście, na bocznych ulicach syf, szamba się pompuje do rowów, pali się w domach oponami itd, itp.
Jest regulamin czystośći, w którym jest jak wół, że właściciele posesji są zobowiązani / pod karą grzywny / do utrzymania swych posesji / działek / szczególnie paragraf 4 pkt 1 i 2 i pokaż mi jedną działkę, na której wymusili porządek strażnicy.
Najbardziej jest to widoczne na działkach przy ul Kraszewskiego. Wstyd mi za włądzę jak tam czasami prowadzę znajomych do parku.
Od lat o tym piszę i mówię, są przepisy uchwalone przez radę i co?????????
Przestanę tu pisać bo szkoda nerwów.
Możesz się obrazić, ale w kwestii dbania o porządek to do pięt obecna władza nie dorosła tym wstrętnym komuchom.
Nie zapomnę jak jeden z ówczesnych komendantów powiedział do dzielnicowych " jak jedna trawka będzie przy posesji przed 1-maja to nikt premi nie dostanie " i nie było trawki. Powtarzam, to nie sprawa w nagrodach za mandaty a w ocenie porządku i bezpieczeństwa.
Shaggy
żywotność drogi ulega skróceniu od 50 do 150 proc. W praktyce oznacza to, że w skrajnych przypadkach tak użytkowaną drogę trzeba remontować nie co 10, a co trzy lata.
Fragment ten jest z wyżej wklejonego linku