Maniu, oni nie robią tego dla idei, tylko dostali na to pieniądze - i o tym mowa, o Kalejdoskopie Konstancina
Konstanciński Dom Kultury informuje, iż realizuje projekt „Kalejdoskop Konstancina” współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013 działanie 6.2. „Turystyka”.
Celem projektu „ Kalejdoskop Konstancina” jest promocja dziedzictwa kulturowego i przyrodniczego oraz zwiększenie atrakcyjności turystycznej gminy Konstancin-Jeziorna.
Wartość projektu: 626 115,00 PLN
Wartość dofinansowania: 499 952,83 PLN
[
www.konstancinskidomkultury.pl]
rzeczowa i dobra wypowiedź dyrektor KDK znajduje się w linku wyżej który zamieścił Mixiorek, podlinkuję raz jeszcze:
[
rdc.pl]
(przepraszam, nie zauważyłem że link już nie jest dostępny)
i dla jasności... nie wiem jak reszta, ja nie krytykuję wszystkich działań KDK, Urzędu i Uzdrowiska, wielu bardzo przyklaskuję i na ile się staram - pomagam.
Nie jest moim zamiarem również podważać kompetencji pracowników w/w instytucji... jednak z własnych doświadczeń wiem, że przez hmm...niedbałe... (?) czy raczej nieprofesjonalne działania tych instytucji zrażają sobie osoby które mogłyby coś wnieść, w czymś pomóc.
Wiem doskonale że to te instytucje finalnie odpowiadają za dane projekty, i że my, mieszkańcy, mamy różne pomysły które niekoniecznie muszą się podobać osobom decyzyjnym. Mamy też swoje 'humory', jak każdy człowiek. Ale przy współpracy należy się odrobina szacunku i kultury... czasami i jednej, i drugiej brakuje. A jak się mieszkańca traktuje jak zło konieczne które nie pomaga, a niemal przeszkadza... to taki mieszkaniec to wyczuje i przestanie przychodzić.
Zmieniany 2 raz(y). Ostatnia zmiana 2015-06-29 19:00 przez pionek AGORY.