pod warunkiem jednakże, że wszyscy na współpracę nastawieni są...
papier nie zmienia świata, tylko współpracujący ludzie
SergiuszMuszynski
m_wisniewski
Szanowny Panie Sergiuszu,
a na ile może pozyskać Pan przychylność wyższego szczebla w przebudowie skrzyżowania (dla docelowej przebudowy lub mniejszej modernizacji) drogi 721 i Puławskiej?
Jak Pan wie to jest bardzo ważny węzeł dla lokalnej społeczności, a jego rola znacząco wzrośnie kiedy 721 będzie pełnia rolę drogi dojazdowej do planowanej wkrótce do budowy S8 (wylotówki na Radom/Kielce).
Wiem ze starań społeczności lokalnej, że brak w planach przebudowy Puławskiej (zarządza nią GDDKiA), ale może jest realne dodanie prawoskrętu w Puławską (zielona strzałka + dodatkowy pas do skrętu).
Na pewno takie rozwiązanie upłynniłoby ruch.
Z poważaniem,
Michał Wiśniewski
ps Wiem, że bardzo dużo pracy w wytyczenie przejść włożył Pan Tomasz Nowicki, nasz lokalny radny
Porozmawiam z radnymi wojewódzkimi i dam znać. Najlepiej byłoby gdyby pod taką interpelacją podpisała się grupa radnych.
m_wisniewski
SergiuszMuszynski
m_wisniewski
Szanowny Panie Sergiuszu,
a na ile może pozyskać Pan przychylność wyższego szczebla w przebudowie skrzyżowania (dla docelowej przebudowy lub mniejszej modernizacji) drogi 721 i Puławskiej?
Jak Pan wie to jest bardzo ważny węzeł dla lokalnej społeczności, a jego rola znacząco wzrośnie kiedy 721 będzie pełnia rolę drogi dojazdowej do planowanej wkrótce do budowy S8 (wylotówki na Radom/Kielce).
Wiem ze starań społeczności lokalnej, że brak w planach przebudowy Puławskiej (zarządza nią GDDKiA), ale może jest realne dodanie prawoskrętu w Puławską (zielona strzałka + dodatkowy pas do skrętu).
Na pewno takie rozwiązanie upłynniłoby ruch.
Z poważaniem,
Michał Wiśniewski
ps Wiem, że bardzo dużo pracy w wytyczenie przejść włożył Pan Tomasz Nowicki, nasz lokalny radny
Porozmawiam z radnymi wojewódzkimi i dam znać. Najlepiej byłoby gdyby pod taką interpelacją podpisała się grupa radnych.
Szanowny Panie,
liczę, że poczynione zostały odpowiednie kroki w tej sprawie.
Krótka informacja byłaby mile widziana.
Dodatkowo, ważnym wydarzenie będzie spotkanie w najbliższy piątek organizowane przeź burmistrza Piaseczna (http://itvpiaseczno.pl/mobile/actions/news/52604).
Czy będą na nim też radni?
Michał Wiśniewski
m_wisniewski
I jakby na potwierdzenie moich słów bardzo ważna informacja o piątkowym spotkaniu w Piasecznie z GDDKiA pod auspicjami burmistrza Piaseczna [itvpiaseczno.pl]
Czy ktoś tam będzie?
m_wisniewski
One mogą pokazać społeczne zapotrzebowanie, a to już wielokrotnie było pokazane.
m_wisniewski
Jest wybrany zwycięzca [mzdw.pl]
Biuro Projektów TRASA Sp. z o.o.
60-808 Poznań
ul. Janusza Zeylanda 1/7
... Pan Prezes czeka do podpisania umowy.
nie wiem czemu, ale kobieca intuicja mi podpowiada, że intencje są zdecydowanie odmienne :-)
umożliwienie samorządom współfinansowania dróg krajowych jest skierowane do zainteresowanych tym jednostek i nie oznacza przerzucenia na samorządy ciężaru budowy czy nakładania na nie dodatkowych zadań