mania
m_wisniewski
@ mania
chyba się całkowicie nie rozumiemy. Gdzie dałem do zrozumia, że niepełnosprawni mają wysiadać na grapie?
Niepełnosprawni ruchowo muszą mieć wygodny dojazd. Ale czy musi być realizowany w obecnej formie?
nigdzie nie "kazałeś" wysiadać niepełnosprawnym na Grapie, ale - jak wiemy - 200 jeździ co półtorej godziny i tylko od 8. do 19., a w soboty i niedzielę jeszcze rzadziej i krócej.
Natomiast 251 jeździ od bladego świtu prawie do północy i często.
Jeszcze raz, a 710?
Rozważmy inne opcje dojazdu dla niepełnosprawnych ruchowo, bo 700 to duży autobus i jeżeli są takie braki w kierowcach/taborze/finansowych na innych trasach to warto 700 przerzucić tam gdzie jest kicha.
Obecnie 700 służy głównie inny osobom niż niepełnosprawni ruchowo.
mania
PS. Napisałeś w innej wiadomości: "Skoro Pan burmistrz wydał pieniądze i ich nie ma (między innymi na obiecaną pierwszą strefę biletową, czy inne nieskonsultowane zmiany)"
Czy w takim razie musimy płacić za bilety jak dawniej?
Naprawdę nie wiem, bo już od ładnych kilku lat jeżdżę "na gapę" (dzięki peselowi)
Jeżeli pieniądze to główny problem to jestem gotów płacić za 2strefę, jeżeli będę miał często kursujące autobusy.
Przecież dokładnie taki argument finansowy podnosi Pan burmistrz.
Faktem jest, że przed wakacjami Pan burmistrz nie przystąpił do idei biletu metropolitalnego, ponieważ obiecał mieszkańcom KJ pierwszą strefę biletową (tzn musiał zwiększyć dopłatę do ZTM).
A jeżeli zapytasz experta w ZTM o racjonalność uporu Pan burmistrza przy pierwszej strefie zamiast wprowadzenia biletu metropolitalnego to expert nie rozumie tej decyzji
I to jest całe sedno problemu.
Pan burmistrz nie jeździ komunikacją, nie rozmawia z mieszkańcami i mimo wszystko to on wie najlepiej, że wypracowany obecny model jest super.
Pan Jańczuk jest politykiem i boi się konsekwencji "odebrania" pierwszej strefy, szczególnie teraz przed wyborami.
Tylko kurcze miał rok na mądre myślenie i rozmowy z mieszkańcami z takimi konsultacjami ZTM jakie są robione wszędzie indziej tylko nie u nas.
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2018-10-09 20:47 przez m_wisniewski.