Artek_Bartek
(...) w odpowiedzi na zapytanie radnej Skoneckiej: czy ktoś nad estetyką panuje ? Pan Burmistrz twierdził, że zrobiono inwentaryzację tego co było w magazynach (...)
nie ma jak merytoryczna rozmowa samorządowców
a nie lepiej przeczytać to tak
w odpowiedzi na zapytanie radnej Skoneckiej czy ktoś nad estetyką panuje) Pan Burmistrz twierdził, że(...) ma być częścią spójnej koncepcji, do której zakupy zostaną dokonane w roku przyszłym...
Według mnie:
- jeśli mamy kłopoty to wydatki na tego typu rzeczy powinniśmy ograniczać,
- jeśli już wydajemy to na coś porządnego a nie tandetę...
Choinkę (zdaje się zakupu ubiegłoroczny) przed Urzędem mamy łądną...przynajmniej ładnie świeci nocą...
To co wisie bez ładu i składu na słupach (pozostałość po inwentaryzacji...swoją dorgą to ciekawy jestem jaka była żywotność tych urządzeń i jak do niej przyczyniły się np. warunki przechowywania...) raczej pokazuje, że jesteśmy biednawym miasteczkiem...
Natomiast te nowe wynalazki na rondach mi osobiście nie podobają się w ogóle...nawet jeśli ktoś to powiesi prosto (może to taki zamysł by mmiało się wrażenie jakichś krążących gwiazdeczek?) to i tak raczej wygląda to na dalekowschodnią tandetę... i nawet nie jestem ciekaw częścią jakiej koncepcji to być zamierza skoro nawet nocą nie prezentuje się za ciekawie....