Tomasz Zymer z listopada 2011: "GOSiR dostał 60 tys. zł na utrzymanie czystości i porządku na placach zabaw (na 3 miesiące!), więc jest to pytanie do GOSiRu jako administratora placu. Należy:
1) Napisać do GOSiR skargę z wnioskiem o natychmiastowe sprzątnięcie placu ze względu na niebezpieczeństwo zranienia bawiących się dzieci (można emailem:
biuro@gosir-konstancin.pl )
2) Wysłać kopię tej skargi na adres Przewodniczącego Rady:
andrzejcieslawski@poczta.onet.pl oraz Komisji BOKiS:
gchojnowska1@wp.pl )Grażyna Chojnowska) i burmistrzów: 'rmachalek@konstancinjeziorna.pl'; 'kazimierz.janczuk@konstancinjeziorna.pl'
3) Jeśli nie będzie odzewu od GOSiR przez tydzień, przekazać skargę do Komisji BOKiS (na podany adres + do kancelarii UMiG) na dyrekcję GOSiR za zaniedbanie obowiązków, narażanie dzieci na niebezpieczeństwo (szkło, kapsle), zagarnięcie funduszy przeznaczonych na sprzątanie placu i brak nadzoru. Komisja zwróci się do burmistrza o natychmiastowe doprowadzenie placu do należytego stanu i ukaranie winnych zaniedbań. Jeśli Pani nie będzie miała czasu składać skargi, złożę ją ja na posiedzeniu komisji, ale muszę mieć informację, że mieszkańcy najpierw informowali GOSiR o zaniednaniach i o zagrożeniu."
To ja piszę tu o zagrożeniu, i napiszę też na podane przez Tomka adresy. Stan placów Zabaw jest skandaliczny!!!! W Mirkowie są SZKŁA i kuweta, piach powinien być zebrany i wysypane ze 2-3 tony nowego. Ten plac zabaw w Mirkowie jest naprawdę niebezpieczny - za duże zabawki dostępne dla małych dzieci, piaskownica wylana z betonu (z drewna była by bezpieczniejsza i na pewno tańsza, bo tak łatwo wybić ząbki) Ja nie będę czekać na czyszczenie KUWET =PLACÓW ZABAW do lata, piszę skargi i Państwa o to proszę!!!!
to skandal że na placu zabaw w takim Powsinie - przy przystanku jest posprzątane i płot jest tak wysoki że kotki nie przychodzą do kuwety.
Czy tylko ja w tym miescie mam dzieci?
Proszę też pisać do Gosiru i monitować w Gminie!!!!