robert
Proszę nie robić takich obliczeń, bo są one nieprawdziwe - po pierwsze ze względu na fakt, że nie rozumie i nie zna Pan do końca sytuacji w Parceli. Sytuacji związanej z drogami, ciągami pieszo-jezdnymi, relacjami i rozmowami mieszkańców z UMiG, ale może też z powodu nieznajomości naszej deklaracji uczestniczenia w procesie i kosztach budowy samego wodociągu. A z tymi wyliczeniami kolejnego "inżyniera i specjalisty" z gminy to proszę sobie darować - szczególnie w kwestii wyliczenia dotyczącego wszystkich ciągów. Wyszła Panu "ładna sumka" i już można powiedzieć, ze ta Parcela to jakieś nierealne żądania ma a przecież tyle w mieście i szkołach potrzeba (patrz dotychczasowe inwestycje burmistrza i radnych). MANIPULACJA - ROBI PAN TO SAMO, CO BURMISTRZOWIE ORAZ NIEKTÓRZY RADNI - PATRZCIE NA TĄ PARCELĘ - ILE MILIONÓW ONI CHCĄ. A TO KŁAMSTWO I KOLEJNA MANIPULACJA I TRZEBA WRESZCIE ZACZĄĆ NAZYWAĆ RZECZY "PO IMIENIU". Ten Pana język i pozostałych Panów kojarzy się z nowym rodzajem NOWOMOWY. I jak czytam dalej forum, to ludzie "się nabierają".
robert
Nie dość, ze nie zna Pan sytuacji w Parceli (to jeszcze rozumiem) ale, że nie zna Pan uchwał Rady Miejskiej, które dotyczą wykupu nieruchomości z przeznaczeniem na realizację celu publicznego, a o których przypominałem wielokrotnie i za każdym razem poruszając ten temat, to już nieładnie - dlatego proszę mi nie zarzucać, ze "sytuacji nie przedstawiam" - debili z ludzi robicie na każdej komisji i sesji . Rada podjęła uchwały i co? Dalej mam chodzić i się prosić? JWP może odpowiedzą? Czy działam mimo to dalej w tej sprawie? Tak, począwszy od wniosków do burmistrza (DW RADA MIEJSKA) i rozmów w gabinecie (podczas naszego ostatniego spotkania powiedział nam, że nie wie jak rozwiązać tę sytuację w Parceli - burmistrz Jańczuk a jeszcze wcześniej - z miesiąc, burmistrz Machałek też nie wiedział, mimo zgłoszenia jeszcze wcześniej prośby o wyjaśnienie tych kwestii i przygotowanie się do kolejnego spotkania skierowane osobiście przez Radę Sołecką Parceli. Skierował mnie do Komisji Budżetu - ale przewodniczący komisji tez nie wiedział i powiedział, ze do końca marca "coś wymyślą". [...] Człowieku - opanuj się trochę!
Wczorajsza rozmowę z forum wysłałem do 178 osób, żeby poznali stanowisko Radnych w sprawie naszego zdrowia i naszej Parceli - na szczęście kolejna TV zadzwoniła w odpowiedzi - przynajmniej kogoś interesuje nasz los. Ale nie o tym - i dzisiaj takie mam odpowiedzi:
"Zymer się szaleju najadł. Żeby nauczyciel takie głupstwa opowiadał!
Może tak by mu przynieść waszą wodę, nie gotowaną niech sobie chłopak wypije!
Dobrze by było tę jego wypowiedź upublicznić w internecie, nie tylko na forum jako wypowiedź nauczyciela - może być przebój sezonu!!
Trwonienie pieniędzy najlepiej pokazuje sprawa waszego wodociągu! burmistrz mówi, że to tylko 50 tyś, paradne!!"
Dla mnie powinien się Pan wstydzić a nie atakować.
sprawiedliwy
Niech burmistrz i radni konstancina zejdą na ziemie i spróbują wziąć przykład z innych miast np Wisła koszt inwestycji wodociąg-kanalizacja 52miliony oni potrafili zdobyć dofinansowanie z unii i innych zródeł miasto z własnego budżetu zapłaciło tylko 3miliony!!!
robert
Przepraszam, gdybym wiedział, że znalezienie tych uchwał jest problemem, to bym podał, za UMiG: Numer 134/V/11/2007 z dnia 18.12.2007 w sprawie nabycia nieruchomości pod drogi i dokładnie 64 działki a nie 63 oraz Numer 425/V/35/2009 z dnia 16.11.2009
A dlaczego manipulacja i to ogromna ? bo w postaci podawania kosztów "w chwili obecnej". [...] PROSZĘ PANA ? GDYBYŚMY NIE BYLI TAK ?ZLEWANI? PRZEZ TE WSZYSTKIE LATA - TO NAWET POPRZEZ SUKCESYWNY WYKUP, DAJMY NA TO TE 64 DZIAŁKI PRZEZ OKRES 5 LAT (OD 2007), TO WYCHODZI PRZY PAŃSKICH MILIONACH - 420 TYSIĘCY ROCZNIE. Trochę mniej, prawda i lepiej brzmi?
robert
Ile osób się dzisiaj zgadza na te 100zł za metr? Poczekajcie jeszcze 10 lat to już nikt się nie zgodzi?.
robert
Dzisiaj niestety ze względu na pracę nie mogłem przybyć na Komisję Budżetu aby zapytać Przewodniczącego Komisji o wynik i decyzje, które obiecał przedstawić.
dostajemy jako gmina 2,7 mln mniej z tytułu podatku dochodowego
Robert
Tym razem o naszej wodzie - zmiksowanym gównie z manganem i żelazem jako przykład dbałości UMiG o zdrowie mieszkańców od wielu już lat.