Bardzo dziekuje p.Hesiu-Melu za wykład co ,kto powinien.
Hesia-Mela
Torebki "gminne" powinny znajdować się w miejscach publicznych, żeby zauważyli i wiedzieli, że po psie trzeba sprzątać. Powinny natomiast być specjalnie oznaczone kosze na psie odchody.
Takie kosze , specjalnie oznakowane , jeszcze dwa lata temu były na Grapie. Niestety nie przetrzymały ataku wandali. Zostały po prostu połamane. Ale czemu tu sie dziwić , skoro teraz niszczone sa tez pomniki.
Jest myśl aby zakupić takie podajniki torebek. To nie jest mój pomysł. Być moze Zarząd zdecyduje , że one sprawdzą sie najlepiej. Ja natomiast uważam , ze błyskawicznie podzielą los koszy dlatego zaproponuje inne rozwiązanie.
Hesia-Mela
Żeby to osiągnąć nie trzeba pospolitego ruszenia działaczy osiedlowych (...)
Zadne pospolite ruszenie . Nie po to kandydowałem do Zarządu Osiedla aby być jego członkiem marionetkowym. Jest Zarząd i jest Urząd. Ja staram się z Urzędem wspólpracowac a nie tylko krytykować.
Owszem , kiedy coś mi się bardzo nie podoba jako mieszkańcowi ( vide Mirkowska 51) to mówię/pisze o tym otwartym tekstem.
Nie jestem zadowolony z faktu , ze p.burmistrz nie przychylił sie do wniosku Zarządu Osiedla Grapa dot. zakupu fotoradaru. Ale czy z tego powodu mam usiąść i nic nie robić ? Nadal mam nadzieje , ze przy poparciu Rady Miasta p.Burmistrz znajdzie środki na ten zakup. I licze bardzo na to , ze będzie to jeszcze w tym roku. To tez Pani nazwie pospolitym ruszeniem działaczy osiedlowych ?
P.Bartku , będe wdzieczny za ten projekt plakatu.