Po raz kolejny powtarzam:- to, że Pan Bartek czegoś nie widział lub nie słyszał, to nie znaczy, ze tego nie ma.
Ja miałem baaaardzo duzo okazji aby słyszeć opinie mieszkanców choćby Jeziorny nt. osób, które się sprowadzily do Konstancina-Jeziorny. Oczywiście jedne były bardziej inne mniej trafne. Tego o 10 latach tez sam nie wymysliłem. Nawet mógłbym podac jego autora - niejaki mr. Mako znany jeziorniak
i wcale niegłupi facet.
Co do wywyższania sie.
Ola
no ale przyjezdna jestem, napływowa - a tu rdzenna ludność ma głos decydujący Po co rdzenniakom jakis kurort ?
Wolno innym, wolno i mnie. Taki typowy spór o wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia.
Co do starzejących się umysłów. Ja mam trochę inne wrażenie. Otóż wydaje mi się, że niektórym umysł odmłodniał na tyle, że znajduje sie obecnie w fazie niemowlęcej. I taki poziom intelektualny mniej więcej dzięki temu prezentują.
Osobiście, po ostatnim wpisie p.Oli, temat "rdzenniactwa" i "bociaństwa" uważam za zamknięty. Jesli ktoś ma przyjemność nadal szaty nad swym "bociaństwem" drzeć to już jego problem.
ps. sam jestem urodzonym piasecznianinem. (literka "s" została usunięta)
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-10-08 16:24 przez harmattan.