rondo
Szkoda, że w czasie gdy był Pan u nas Komendantem Straży Miejskiej, tego asa Pan z rekawa nie wyciągnął. Miasto by pięknie i estetycznie wyglądało. Widocznie Panu nie zależało tak bardzo
Zdaje się, że szkoda, iż tego typu myślenie jest w mniejszości....
TZ
Ja w ogóle nie wierzę w Zbawiciela Gminy, tylko w mądrą i trwałą współpracę wielu środowisk. Dlatego przykro mi, że taką formę przyjmuje przedwyborcza "debata".
Trzeba się rownież zmierzyć z tym,iż wielu mieszkañców widzi dokonania z ostatnich 4 lat...przedszkole (w zasadzie dwa), żłobek, dwie sale gimnastyczne, wiele remontów dróg itd.itp. O kwiatach na latarniach nie wspominając ;)
JW
wielu mieszkańców doskonale widzi, że miasto i gmina jest pogrążone w zastoju. Brakuje aktywności, równowagi, pieniądza unijnego, menadżera z prawdziwego zdarzenia. O tym trzeba umieć mówić i należy mówić.
Tomku..okręgi jednomandatowe...;)
TZ
W innym okręgu dwoje moich dobrych znajomych kandyduje przeciwko sobie. A może jednak potem będą współpracować?
Artek_Bartek
Tomku..okręgi jednomandatowe...;)
TZ
W innym okręgu dwoje moich dobrych znajomych kandyduje przeciwko sobie. A może jednak potem będą współpracować?
.choć oczywiście jesli sa mieszkańcami tego samego okręgu (a patrząc na listy nie ma co do tego pewności...) to współpraca radnego z wyborcami po wyborach jak najbardziej wskazana...o ile nie ujawni sie u niektórych syndrom "deprawującej władzy absolutnej" ;)
J.Wiaterek
wielu mieszkańców doskonale widzi, że miasto i gmina jest pogrążone w zastoju. Brakuje aktywności, równowagi, pieniądza unijnego, menadżera z prawdziwego zdarzenia. O tym trzeba umieć mówić i należy mówić.
Maniu...nie uważasz, ze wyboldowane to słowo klucz w odpowiedz na Twoje pytanie? ;)
Mania
Dlaczego nie mówił pan o tym gdy sprawował urząd komendanta, tylko teraz gdy nie podlega już burmistrzowi Konstancina-Jeziorny?
Andrzej..wg mnie wygląda to właśnie tak jak piszesz...choć powody podawane w sposob jakby nieco ukryty a do tego w sposob wg mnie nieco nazbyt...napastliwy...
Rondo
Artur, w moim odczuciu powinno to wyglądać tak - podlegam, jestem niezadowolony z jakości, ze sposobu realizacji, z innych powodów współpracy z przełożonym. W pierwszej kolejności informuję właśnie jego (przełożonego) o powodach mojego braku satysfakcji i powodzie rezygnacji ze współpracy. Następnie tę samą informację udostępniam opinii publicznej.
A tak to mamy tylko skrajnie upolityczniony (przez kampanię wyborczą), atak na byłego przełożonego.
rondo
Dzięki takiej, mojej podpowiedzi kilku lokalnych przedsiębiorców powiesiło reklamy ponownie i mają się (przedsiębiorcy) , doskonale
Janusz W
Wszyscy powinniśmy się spierać, może i nawet kłócić jak trzeba w trosce o dobro gminy , ale nie obrażać wzajemnie. W trosce o nasze miasto, o gminę, o dobro mieszkańców warto znaleźć dobre rozwiązania .
rondo
Taki poziom kompetencji i wiedzy prawniczej prezentują nie wybrańcy Narodu, lecz ich doradcy. To jest skutek braku deregulacji tzw. zawodów korporacyjnych, kiedy to prawnikami zostają nie ludzie uzdolnieni, tylko ci, którzy mają dobre pochodzenie.
rondo
Prawo w Polsce jakie jest, każdy widzi. P.Januszu, Panu się myli skutek z przyczyną.
Janusz W
Tacy jacy "wybrańcy" tacy "doradcy". Ale to nie "doradcy" odpowiadają za decyzję "wybrańców". Zatem - mieszkańcy KJ - weźcie sobie wreszcie do serca - głosujcie na ludzi mądrych, wykształconych, z doświadczeniem i wolą zmian, którzy nie potrzebują "doradców". KJ zasługuje na ekspertów , na fachowców, którzy będą chcieli działać skutecznie w Waszym imieniu w naszej gminie.