Hammer
juz bo od takiej uchwaly znikna wszelkie karteczki na slupach.
Ale jezeli Maniu Panstwo (w tym wypadku gmina) nie przestrzega prawa ktore sama stanowi zacheca do tego ludzi.
Trochę więcej obiektywizmu. Od samej uchwały karteczki nie znikną, ale od informacji i egzekwowania - już tak.
Nie wiem, w czym gmina nie przestrzega prawa (w kwestii reklam), bo po pierwsze jeszcze nie ma ani jednej ławki sponsorowanej.
... a po drugie, tak mi się skojarzyło: jest wielka bazylika w Licheniu, gdzie (słyszałam, bo nie byłam) na murach są tysiące tabliczek-cegiełek z nazwiskami i nazwami sponsorów, którzy swoimi hojnymi datkami przyczynili się do powstania świątyni. Wielu tam darczyńców z Konstancina.
Jakoś nikomu nie przyszło do głowy uważać, że mury świątyni wykorzystano do celów reklamowych.
Co do koszy na śmiecie - popieram !!!!
Spotkałam kiedyś, w jednym z miast, że kosze na śmiecie były umieszczone na co drugiej latarni: wszystkie na jednakowej wysokości z otworem o wielkości uniemożliwiającej wrzucenie dużej torby (z domowymi śmieciami) z popielniczką na górze. Takie kosze, niezbyt rzucały się w oczy, nie zajmowały przestrzeni na chodnikach, ale spełniały swoją rolę. Były wszędzie i dlatego każdy miał odruch wrzucania tam śmieci.
Może właściwi urzędnicy rozważą taki pomysł, zamiast na siłę ustawiać kosze zawalidrogi, drogie i okazjonalne, z uwagi na ich niedostatek ;)
Zmieniany 1 raz(y). Ostatnia zmiana 2012-06-01 10:39 przez Hesia-Mela.